Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Broka aptur darbību NA, bet mandātu domē nenoliks

Rīgas domes deputāte Baiba Broka nolēmusi uz laiku apturēt savu darbību nacionālajā apvienībā Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA), sniedzot paskaidrojumus par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sākto kriminālprocesu, šodien preses konferencē pavēstīja pati Broka.

Politiķe norādīja, ka apturējusi savu darbību partijā uz izmeklēšanas laiku, lai nemestu nekādu ēnu pār savu politisko darbību.

Vienlaikus viņa turpinās pildīt Rīgas domes deputātes pienākumus un mandātu nenoliks.

Kā ziņots, KNAB pirmdien Broku, kā arī ar būvfirmu Skonto būve saistītos uzņēmējus Gunti Rāvi un Ivaru Milleru aizturēja kriminālprocesā par 20 000 eiro kukuli. Trešdien visi trīs tika atbrīvoti, nosakot viņiem ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus.

KNAB iepriekš paziņoja, ka birojs ir ieguvis ziņas, kas liecina, ka kāda valsts amatpersona, būdama iepirkumu komisijas priekšsēdētāja vietniece, iespējams, darbojusies konkrētu uzņēmēju interesēs. Procesa virzītāja rīcībā esošie fakti dod pamatu uzskatīt, ka valsts amatpersona, iepriekš vienojoties, pieņēmusi uzņēmēju kukuļa piedāvājumu, kukuli noformējot kā ziedojumu kādai biedrībai. Iespējamā kukuļa summa neesot mazāka par 20 000 eiro. Aģentūrai LETA zināms, ka KNAB redzeslokā nonācis ziedojums Brokas vadītajai Latvijas Biatlona federācijai.

Pēdējos trīs gados Latvijas Biatlona federācija saņēmusi trīs ziedojumus, kuri bijuši 20 000 eiro apmērā, tostarp vienu no uzņēmuma SIA Roadeks, kurš pastarpināti pieder arī Rāvim, liecina Firmas.lv pieejamā informācija.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka šajā kriminālprocesā iespējamā kukuļošana saistīta ar LU Akadēmiskā centra topošās Rakstu mājas būvniecību. Rakstu mājas būvniecības iepirkums izsludināts pagājušā gada pavasarī, uzvarētāju mēģinot noskaidrot konkursa procedūrā ar sarunām. Iepirkuma prognozētā līgumcena sākotnēji bija 33 miljoni eiro.

Rāvim pastarpināti pieder 95% būvfirmas Skonto būve daļu, bet Milleram - 5%, liecina Firmas.lv informācija.

 

Top komentāri

Itamars Toledano
Zili brīnumi! Košā demagoģe, kuras sejas metus nepārprotami AGRĀ RŪSA skārusi, izsludina preses konferenci, lai atbildētu uz žurnālistu jautājumiem. Bet kolīdz atbildēm būtu jāsakas, steidzīgi pamet zāli, vien teikdama: ''Auf wiedersehen, blondina, kaputt moja mašina!'', tā arī žurnālistus ar GARU degunu atstādama.
Nu nu,
N
vai nu cūka pametīs sili kas ir pilna ar rijamo?
Itamars Toledano
Toties abi zvĒrināti apikāti sāk peršas dziedāt, par to cik nevainīga ir svētā jaunava, cik ļoti tā dzimteni mīl, un, ka šīs mīlas rezultātā tā ne uz kādu korupciju nemaz nav spējīga, un ka (maitas)žurnālisi uzdodot tik āķigus jautājumus, ka pat viņi abi - bonzas nespētu uz šiem jautājumiem atbildēt, par nomocīto, vajāto un nepatiesi apvainoto Žannu d' Arku nemaz nerunājot.Tā kā. abi gādās, ka sārts ŠOREIZ garām ies, jo elles sārta reti kurš izbēgs, vismaz advokāti - noteikti nē, jo tāds viņu darbs - sēt melus un netaisnību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas