Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bruņotie spēki pirmo reizi Covid-19 krīzē sniegs medicīnisku atbalstu civilajam sektoram

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) no 24.decembra līdz 31.decembrim iesaistīs piecas dienesta ķirurģiskās aprūpes māsas Rīgas sociālās aprūpes centra Mežciems darbā, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā.

Tā ir pirmā reize Covid-19 krīzes laikā, kad NBS sniegs medicīnisku atbalstu civilajam sektoram. Kopš pavasara aizsardzības resors ir sniedzis vai turpina sniegt cita veida atbalstu dažādām valsts un pašvaldību struktūrām. Piemēram, robežsargiem devušies palīgā bruņoto spēku pārstāvji, lai kontrolētu ieceļotāju reģistrēšanos sistēmā covidpass.lv.

"Saņemot lūgumu pēc palīdzības no Rīgas pašvaldības paspārnē esošā sociālās aprūpes centra Mežciems, tiku lūdzis NBS atrast iespēju Ziemassvētku laikā palīdzēt tiem, kurus krīze skārusi vissmagāk. Lai arī mūsu bruņoto spēku medicīnas personāls nav daudzskaitlīgs, esmu gandarīts, ka esam raduši risinājumus, lai sniegtu atbalstu arī senioru veselības aprūpei, nodrošinot centru Mežciems ar nepieciešamo kvalificēto ārstniecības personālu," norāda aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

NBS komandieris Leonīds Kalniņš norāda, ka ir pašsaprotami, ja bruņotie spēki šajā veselības aprūpei un visai sabiedrībai tik sarežģītajā laikā sniedz atbalstu mediķiem ar savu gadiem uzkrāto profesionālo pieredzi, zināšanām un ekspertīzi.

NBS sniegs atbalstu Rīgas sociālās aprūpes centram Mežciems, atsaucoties uz centra lūgumu nodrošināt ārstniecības personālu situācijā, kad tā trūkst Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes dēļ.

Saskaņā ar valdības lēmumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu aizsardzības ministrs var pieņemt lēmumu par NBS atbalsta sniegšanu Valsts robežsardzei, Valsts policijai, Ieslodzījuma vietu pārvaldei, kā arī civilās aizsardzības sistēmai, izvērtējot izteiktā pieprasījuma ietekmi uz armijas tiešo uzdevumu izpildi.

Jau ziņots, ka Latvijā no 9.novembra izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību. Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, Ministru kabinets ir izsludinājis ārkārtējās situācijas pagarinājumu līdz šī gada 11.janvārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas