Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Budžeta iestādēm būs jāpublisko informācija par budžeta tāmēm

Valsts budžeta iestādēm būs jāpublisko informācija par budžeta tāmēm - jāievieto mājas lapās iestādes vadītāja apstiprinātas tāmes budžeta programmu un apakšprogrammu griezumā kārtējam gadam, portālu Diena.lv informēja Finanšu ministrijas pārstāve Agnese Beļkeviča.

Otrdien šādus grozījumus noteikumos apstiprināja Ministru kabinetā (MK). Izmaiņu mērķis ir paplašināt informācijas pieejamību un atklātību valsts pārvaldē. Informācijas publiskošana nodrošinās valsts budžeta līdzekļu plānotā izlietojuma caurskatāmību, un sabiedrība varēs iepazīties ar budžeta iestāžu veicamajiem izdevumiem.

Pēc grozījumu spēkā stāšanās budžeta iestādēm desmit dienu laikā apstiprinātās tāmes būs jāpublicē mājas lapās.

Grozījumi paredz arī normu valsts budžeta iestādēm publicēt detalizētu institūcijā strādājošo kontaktinformāciju un apmeklētāju pieņemšanas kārtību, tai skaitā iestādes struktūrvienību un darbinieku kontaktinformāciju - darbinieka amatu, vārdu, uzvārdu, tālruņa numuru, e-pastu, iestādes elektroniskā pasta adresi un iestādes darba laiku.

Prasība nav attiecināma uz valsts drošības iestādēm, kā arī iestāžu amatpersonām, kuras veic operatīvas darbības pasākumus un speciālās izmeklēšanas darbības.

Tāpat budžeta iestāžu mājas lapās ievietotās veidlapas būs jāpublicē arī datnes formātā, kas nodrošinās iespēju no mājas lapas lejupielādēto veidlapu aizpildīt un saglabāt bez ierobežojumiem, lai neapgrūtinātu lietotājus, kas informāciju iestādēm iesniedz tikai elektroniskā formā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas