Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Būvnieks: Topošajā Maxima veikalā neatbilstošās skrūves nomainītas

Topošā Maxima XX lielveikala Biķernieku ielā 121 nesošo konstrukciju salaiduma vietu skrūves, par kuru neatbilstību izteicies Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC), aprīļa sākumā ir nomainītas un atbilst nepieciešamajam marķējumam, norāda būvkompānija Selva Būve.

Skrūves atbilstot nepieciešamajam marķējumam SB un informācija, kas apstiprina skrūvju sertifikāciju un izturību, jau iepriekš iesniegta PTAC, savukārt nepieciešamā izpilddokumentācija par skrūvju nomaiņu Rīgas būvvaldē iesniegta 15.aprīlī. Uzņēmums Selva Būve tūlītēji reaģējis uz PTAC pārbaudē konstatēto, ka iepriekš izmantotās skrūves, lai arī bijušas ar vajadzīgo izturību, nebija atbilstoši marķētas. Tas, pēc būvuzņēmuma paustā, radījis neizpratni.

Lielveikala ēkas nodošana ekspluatācija esot plānota nākamnedēļ.

(PTAC) vadītāja Baiba Vītoliņa otrdien pavēstīja, ka topošajā Maxima XX lielveikalā Biķernieku iela 121 tērauda nesošo konstrukciju savienojumu vietās izmantotas neatbilstošas skrūves un uzgriežņi, kas var būtiski ietekmēt būves stabilitāti. PTAC Preču un pakalpojumu uzraudzības departamenta direktores vietniece Svetlana Mjakuškina otrdien norādīja, ka nesošajām konstrukcijām paredzētajām skrūvēm ir jābūt marķējumam SB, kā arī atbilstošam skrūvju stiprības rādītājam, taču šajā objektā izmantotajām skrūvēm nav šāda marķējuma.

Pārbaudes laikā būvlaukumā šīm skrūvēm arī nebija pieejama ražotāja deklarācija, kas saskaņā ar Eiropas Komisijas regulu ir vienīgais likumīgais dokuments, kas apliecina būvmateriāla atbilstību prasībām.

Savukārt Maxima Latvija neplāno iekārtot veikalu Homburg attīstītajā tirdzniecības centrā Biķernieku ielā 121, kamēr nebūs saņemtas garantijas par ēkas drošību, norādījis uzņēmums.

"SIA Maxima Latvija nesāks darbu šajā Homburg Bikernieku Properties attīstītajā projektā, kamēr attīstītājs nebūs kvalitatīvi un atbilstoši visām normatīvo aktu prasībām pabeidzis visus būvniecības darbus un saņēmis nepieciešamos atbildīgo iestāžu atzinumus un atļaujas, ka ēka ir pieņemta ekspluatācijā un tā ir droša cilvēkiem. Pēc tam, kad attīstītājs būs nodevis ēku ekspluatācijā, SIA Maxima Latvija piesaistīs arī neatkarīgus būvekspertus, lai papildu pārliecinātos par ēkas drošību cilvēkiem," pausts Maxima Latvija paziņojumā.

Visās ēkās, kurās pašlaik atrodas SIA Maxima Latvija veikali, ir veiktas sākotnējās vizuālās apsekošanas un pamatpārbaudes, un defekti, kas varētu apdraudēt ēku ekspluatāciju, nav atklāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas