Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Carnikavas novadā sāk applūst palienes

Carnikavas novadā sākušas applūst palienes, taču kritiska situācija šajā novadā vēl nav izveidojusies, sacīja Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica.

Patlaban Carnikavas novadā ir applūdušas zemākās palieņu pļavas, taču līdz kritiskajai situācijai vēl atlicis aptuveni metrs.

Ūdens līmenis Gaujā piektdienas rītā pie Carnikavas bija 150 centimetri, un dienas laikā tas par desmit centimetriem pieaudzis, līdz ar to var teikt, ka ūdens līmenis pamazām ceļas. Trauksme tiek celta, kad ūdens līmenis sasniedzis 230 centimetru atzīmi, līdz ar to patlaban līdz kritiskajai robežai ir aptuveni metrs, vēstīja Jurēvica.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja skaidroja, ka viņiem pavasaru palu rādītājs ir Dzirnupes iela Gaujas labajā krastā un tā patlaban nav applūdusi. Tāpat viņa uzsvēra, ka Carnikavas novadu ne tik daudz apdraud ledus iešana Gaujā, kā rezultātā ceļas ūdens līmenis, bet ziemeļu vēji, kas no jūras dzen upē iekšā ūdeni, tādējādi var sākt pastiprināti celties ūdens līmenis.

Jurēvica informēja, ka iedzīvotāji jau ir brīdināti un speciālisti seko līdzi notikumiem, lai vajadzību gadījumā sniegtu palīdzību iedzīvotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas