Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ceļotājiem būs jādeklarē bagāžā esošās akcīzes preces

Valsts sekretāru sanāksmē ceturtdien tika izsludināts noteikumu projekts par kārtību, kādā autoceļu robežšķērsošanas vietā kontrolē atsevišķas akcīzes preces, kuras fiziska persona ieved personīgajā bagāžā.

Noteikuma projekts paredz, ka fiziska persona, šķērsojot Latvijas ārējo sauszemes robežu pa autoceļiem, tas ir uz Latvijas - Krievijas un Latvijas - Baltkrievijas robežas, robežšķērsošanas vietā aizpildīs akcīzes preču pārvietošanas pieteikumu un to iesniegs muitas kontroles punktā vai robežšķērsošanas vietā. Fiziskai personai, aizpildot minēto pieteikumu, būs jānorāda savā personīgajā bagāžā esošo atsevišķo akcīzes preču - alkoholisko dzērienu, tabakas izstrādājumu un degvielas - daudzums.

Tādējādi tiks nodrošināts mehānisms, lai Valsts ieņēmumu dienests (VID) varētu kontrolēt akcīzes nodokļa atbrīvojuma piemērošanu alkoholiskajiem dzērieniem, tabakas izstrādājumiem un degvielai.

Veidlapas būs pieejamas robežšķērsošanas vietās, kā arī VID mājas lapā, kur fiziskai personai būs iespēja to izdrukāt.

Saņemtā informācija tiks uzglabāta Eksporta kontroles sistēmā, kura tiks papildināta ar Fizisko personu kontroles funkcionalitāti, kas paredz datu reģistrāciju par fiziskas personas robežšķērsošanas faktu, t.i., personas dati, datums, laiks, transportlīdzeklis, ievesto akcīzes preču daudzums, nodrošinot iespēju automātiski kontrolēt robežšķērsošanas regularitāti un riska profilu izveidi.

Šobrīd fiziskai personai, kura ierodas Latvijas teritorijā, šķērsojot ārējo sauszemes robežu, no akcīzes nodokļa atbrīvo akcīzes preces, kuras nepārsniedz noteiktus daudzumus, ar nosacījumu, ka šādu preču ievešana nav komerciāla, proti, tā nenotiek regulāri (ne biežāk kā vienu reizi dienā) un akcīzes preces paredzētas fiziskās personas personīgai vai ģimenes lietošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas