Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Čiekurkalnā aizdedzies adventes vainags; Talsu pusē glābj kaimiņa dzīvību

Kādā dzīvoklī Rīgā, Čiekurkalna apkaimē, šorīt aizdedzies adventes vainags, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Agrita Vītola.

Šorīt plkst. 6.55 Rīgas ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Čiekurkalna šķērslīnijā, kur daudzstāvu dzīvojamā mājā bija jūtama dūmu smaka. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienā no ēkas dzīvokļiem deg adventes vainags.

VUGD atgādina, ka, dedzinot sveces, ir jāievēro maksimāla piesardzība. Sveces nedrīkst atstāt bez uzraudzības un tās jānovieto drošā attālumā no degošiem priekšmetiem.

Tāpat glābēji atgādina par nepieciešamību uzstādīt dūmu detektoru, kas laikus brīdinātu par izcēlušos ugunsgrēku.

Ik gadu, īpaši Ziemassvētku laikā, ugunsdzēsēji saņem vairākus izsaukumus uz ugunsgrēkiem, kas izcēlušies no aizdegtām svecēm, un nereti šajos ugunsgrēkos arī iet bojā cilvēki.

Tikmēr svētdien vakarā Talsu novadā kaimiņš izglābis cilvēku no liesmu pārņemtas mājas.

Plkst.19.11 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Talsu novada Īves pagastā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju no dzīvojamās mājas cēlās liesmas. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva dzīvojamā māja 120 kvadrātmetru platībā. Ēkai jau bija iebrucis jumts.

Pirms ugunsdzēsēju ierašanās ugunsnelaimi bija pamanījis kaimiņš, kurš, riskējot ar savu veselību un dzīvību, pēc piezvanīšanas uz 112 bija ieskrējis degošajā un sadūmotajā ēkā un izglābis tajā esošu cilvēku. Izglābtais bija cietis ugunsgrēkā un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD). Plkst.0.39 ugunsgrēks tika likvidēts. VUGD pateicas kaimiņam par drosmīgo un pašaizliedzīgo rīcību.

Vēl viens ugunsgrēks ar cietušo svētdien izcēlās Salacgrīvas novada Liepupes pagastā, kur kādā sabiedriskā ēkā dega elektriskā plīts. Liesmas bija izdevies apdzēst ar ugunsdzēsības aparātu jau pirms VUGD ierašanās. Neraugoties uz to, ugunsgrēkā bija cietis cilvēks, kurš tika nodots NMPD. 

LETA jau ziņoja, ka svētdien ugunsgrēkā arī viens cilvēks gāja bojā. Traģiskā ugunsnelaime notika Kuldīgas novada Rendas pagastā, naktī aizdegoties vienstāva koka mājai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas