Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Citadelei pieteikušies potenciālie pircēji

Privatizācijas aģentūras (PA) valde apstiprināja akciju sabiedrības Citadele banka potenciālo investoru sarakstu, kuri turpinās dalību bankas pārdošanas procesā un varēs sagatavot un iesniegt saistošos piedāvājumus iegādāties banku.

Citadele pārdošanas procesa pirmajā posmā potenciālajiem investoriem, kuri bija izrādījuši interesi par bankas iegādi un parakstījuši konfidencialitātes līgumu, bija jāiesniedz sākotnējais piedāvājums. Saskaņā ar valdības apstiprināto bankas pārdošanas stratēģiju pārdošanas konsultants Nomura International izvērtēja investoru sākotnējo piedāvājumu atbilstību pārdošanas stratēģijai un sagatavoja potenciālo pretendentu sarakstu, kas pēc PA valdes apstiprinājuma varēs turpināt dalību pārdošanas procesā t.i. veikt padziļinātu bankas izpēti un sagatavot saistošos piedāvājumus.

Vērtējot investoru sākotnējos piedāvājumus, konsultants ņēma vērā investoru iesniegto indikatīvo cenas piedāvājumu, investora finanšu stabilitāti un piedāvājuma atbilstību pārdošanas stratēģijā noteiktajiem bankas pārdošanas uzdevumiem. Ņemot vērā nepieciešamību ievērot investoru prasību pēc konfidencialitātes, kā arī Nomuras ieteikumus konkurences nodrošināšanai pārdošanas procesā, detalizēta informācija par pretendentu skaitu un to izteiktajiem piedāvājumiem netiks sniegta.

Vladimirs Loginovs, PA Komercdienesta vadītājs: "Nestabilitāte Eiropas finanšu tirgos nav mainījusi investoru viedokli un ir saņemts pietiekams skaits sākotnējo piedāvājumu. Šobrīd svarīgi ir pārliecināt investorus sagatavot pēc iespējas labākus saistošos piedāvājumus, jo no tā būs atkarīgs, cik daudz līdzekļu valsts varēs atgūt jau šobrīd. Tomēr jāņem vērā, ka Eiropas bankām tiek uzliktas papildus saistības un tas var atstāt iespaidu uz pārdošanas procesu".

Investoriem, kas turpinās dalību pārdošanas procesā, līdz decembra beigām jāveic padziļināta bankas izpēte un jāiesniedz saistošais piedāvājums. Pēc to izvērtēšanas Nomura iesniegs valdībai rekomendācijas par līguma noslēgšanu ar labākā piedāvājuma iesniedzēju. Valdība varēs izlemt, vai piedāvājums atbilst noteiktajiem pārdošanas mērķiem, un pozitīva lēmuma gadījumā apstiprinās bankas pircēju, ar kuru tiks slēgts bankas pirkuma līgums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas