Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

CSDD nevedas izsolīt ēku, tā jau klasificēta kā C kategorijas grausts

Rīgas domes Vidi degradējošo būvju komisija Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) piederošo ēku Rīgā, Miera ielā 23, klasificējusi kā C kategorijas graustu, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domes Īpašuma departamentā.

Šis statuss nozīmē, ka ēkas apsaimniekotājs nav nodrošinājis būves fasāžu un citu ārējo konstrukciju savlaicīgu atjaunošanu un krāsošanu atbilstoši būves arhitektoniskajam stilam un apkārt esošajai pilsētvides ainavai, pieļāvis apdares materiālu plaisāšanu, nodrupšanu, koroziju, satrupēšanu un eroziju, kā arī nav likvidējis ēkas konstrukcijās vai uz arhitektoniskajiem elementiem augošus krūmus, kokus vai sūnas.

Kā komisiju informēja CSDD valdes loceklis Aivars Aksenoks, ēkas atjaunošanā investēts netiek, jo kopš 2016. gada to vairākkārt mēģināts atsavināt, pārdodot izsolē. Taču līdz šim visas izsoles bijušas neveiksmīgas, tostarp, arī pēdējā izsole jūlijā, kad ēku mēģināts pārdot jau par pazeminātu cenu. Turklāt, ēkas pārdošanu apgrūtinot arī tas, ka tā ir kultūras piemineklis.

Pēc Aksenoka paustā, nākamais solis no CSDD puses būs rīkot izsoli ar lejupejošu soli, kas dod cerību, ka ēku kāds tomēr iegādāsies. Ja arī šoreiz izsole būs neveiksmīga, CSDD vienalga neplāno namu pilnīgi rekonstruēt, bet gan ar speciālistu palīdzību sakārtot to vismaz vizuāli. Patlaban ēkas tehniskais stāvoklis ir apmierinošs un tai ir uzstādīta arī signalizācija. Pēdējā izsolē ēkas vērtība bija noteikta 298 000 eiro.

Kā informēja Aksenoks, savulaik īpašums iegādāts, jo, to rekonstruējot, bija plānots paplašināt CSDD teritoriju, taču pirms diviem gadiem direkcija pārcēlās uz jaunām telpām Bauskas ielā un tagad Miera ielas nams CSDD vairs nav vajadzīgs.

Vidi degradējošo būvju komisijas ieskatā, nama fasādi "sapucēt" nepieciešams tieši pirms izsoles nevis pēc, jo tas ievērojami varētu palielināt gan pircēju interesi, gan nama vērtību. Ja fasādes sakārtošana līdz šī gada beigām netiks īstenota, īpašumam tiks piemērota paaugstinātā nodokļu likme 3% apmērā.

 

Top komentāri

Cūcīga attieksme
C
Kur tad paliek CSDD lielie ienākumi? Algās? Prēmijās? Milzīgs kauns šiem darboņiem, ka piecūko pilsētas centru , izveidojot sava nesaimnieciskumā dēļ vienu graustu. Jau pirms 10 gadiem CSDD tika aizrādīts no RD puses, lai šai ēkai saved kārtībā gan fasādi, gan izdrupušos sliekšņus. CSDD attieksme kā Tolstoja grāmatā par Pēteri Pirmo, kurš nevarēja saprast, kāpēc kaimiņos vāciešiem pie logiem tīri aizkari, pagalms tīrs, bet viņa cilvēkiem aiz sliekšņa jāvelk kājās gumijnieki, jo nevar izbrist...
Kulistānas dimants
K
Lai CSDD pārdod brāļiem Dambergiem par 1 eiro, un viņi tās rekonstruēs visā krāšņumā.
Attieksmes maiņa
A
Valstij un pašvaldībai ir jādomā kā atbalstīt īpašniekus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas