Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Daļai Jūrmalas pilsētas piešķir kūrorta statusu

Otrdien Ministru kabinets pieņēma rīkojumu, kas paredz daļai Jūrmalas pilsētas piešķirt kūrorta statusu.

Kūrorta pilsētas statuss nepienāksies pilsētas administratīvās teritorijas daļai, kuru ar dzeramo ūdeni apgādā SIA Jūrmalas ūdens pa tās ūdensapgādes sistēmu Priedaines rajonā un Babītes ielā. Tam par iemeslu ir dzeramā ūdens kvalitāte, kas neatbilst  valdības noteikumu prasībām.

Kūrorta statuss nodrošina Jūrmalas pilsētas daļas atbilstību noteiktiem kritērijiem, īpaši attiecībā uz vides kvalitāti, kā arī saprātīgu dabas dziedniecisko resursu izmantošanu. Par kūrorta statusa saņemšanu Jūrmalas pilsētas pašvaldībai nav jāmaksā. Iespēja iesniegt pieteikumu par kūrorta statusa piešķiršanu ir katras pašvaldības neatkarīga izvēle, tāpat kā atbildība par izdevumiem, kādi tiek un turpmāk tiks ieguldīti kūrorta infrastruktūrā un ar to saistītajā tūrisma infrastruktūrā, kā arī mārketinga pasākumos kūrortu piedāvājuma popularizēšanai.

Ekonomikas ministrija rīkojuma pavadošajos dokumentos skaidro, ka kūrorta statuss Jūrmalas pilsētas daļai kalpos kā atbalsta instruments, lai veicinātu investīciju piesaisti kūrortam. Kūrorta statuss radīšot papildus drošības sajūtu kūrorta ārstniecības iestādēm un ar nozari saistītajiem komersantiem, ka attiecīgajā teritorijā šo iestāžu darbība un veselības tūrisma pakalpojumi tiks attīstīti plānveidīgi un ilgtermiņā. Turklāt kūrorta statuss kalpos arī kā mārketinga instruments, popularizējot Jūrmalas veselības tūrisma pakalpojumu klāstu gan vietējā, gan ārvalstu tirgū un vēl vairāk nostiprinot tūristu uzticību Jūrmalai kā pievilcīgam tūrisma galamērķim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas