Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Darba devēji šogad NVA pieteikuši vairāk nekā 40 000 brīvo darba vietu

Šā gada septiņos mēnešos Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) pavisam reģistrētas 41 150 darba devēju pieteiktās brīvās darba vietas, no tām 20 140 publicētas CV/Vakanču portālā, bet 21 019 pieteiktas NVA filiālēs, informē NVA. 

NVA CV/Vakanču portāls ir kļuvis valstī par plašāko darba meklētāju pieteikumu (CV) un darba devēju piedāvāto brīvo darba vietu datubāzi, uzsver NVA. Patlaban ir pieejamas vairāk nekā 8 000 brīvās darba vietas, no tām gandrīz puse reģistrētas NVA CV un vakanču portālā. 

Pārsvarā ar NVA starpniecību darba devēji šogad meklē strādniekus, dažāda veida pārdevējus, pārdošanas speciālistus un konsultantus, transportlīdzekļu vadītājus, pastniekus, tirdzniecības pārstāvjus un aģentus, celtniecības speciālistus, klientu apkalpošanas speciālistus, pavārus un šuvējus. 

Šogad pieaug arī portāla apmeklējumu skaits. Ja iepriekšējā gadā kopējais apmeklējumu skaits bija trīs miljoni, tad šogad septiņu mēnešu laikā CV/Vakanču portāls skatīts jau 2 241 001 reizi. Tāpat NVA rīcībā esošie dati atspoguļo, ka no ārvalstīm visbiežāk Latvijas portālam pieslēdzas no Lielbritānijas - 14 326 reizes, Vācijas - 4388 reizes, Īrijas - 3933 reizes, ASV - 2880 reizes, Norvēģijas - 2726 reizes, kā arī no Lietuvas - 2249 reizes.

2012.gadā NVA CV/Vakanču portālā bija reģistrēti 9 297 darba meklētāju dzīves un darba apraksti, bet šogad septiņos mēnešos - 5520. Patlaban portālā aktīvi ir 38 299 CV. 

CV/Vakanču portāls ir pieejams NVA mājaslapā "www.nva.gov.lv" . Sadaļā "labās prakses video" ir iespējams apskatīties video pamācību, kā darba meklētājiem un uzņēmējiem izvietot savus CV vai darba piedāvājumus CV/Vakanču portālā. 

"Aizvien vairāk darba devēju brīvās darba vietas reģistrē pie mums, Nodarbinātības valsts aģentūrā vai CV/Vakanču portālā," norāda NVA Pakalpojumu departamenta Darba tirgus nodaļas vadītāja Kristīne Pudāne. Reģistrēt vakanci ir ļoti ērti un vienkārši. Ja darba devējs vēlas vakanci reģistrēt filiālē, to var darīt telefoniski, ar e-pasta starpniecību vai personīgi vēršoties jebkurā no NVA filiālēm. Lai publicētu vakanci CV/Vakanču portālā, jāizveido savs konts mājaslapā "http://cvvp.nva.gov.lv/", aizpildot nepieciešamo informāciju, un sludinājums vienas darba dienas laikā tiks publicēts. 

Tāpat darba devējam ir iespēja pašam meklēt piemērotāko kandidātu, jo patlaban portālā ir pieejami 38 299 aktīvi CV. Darba sludinājumu publicēšana darba devējiem, kā arī CV reģistrēšana darba meklētājiem ir bez maksas. 

Darba devēji parasti izmanto divas iespējas, lai ar NVA resursiem sameklētu sev darbinieku. Viena no tām - patstāvīgi NVA CV/Vakanču portālā ievietot savus darba piedāvājumus, tādējādi sameklējot savam uzņēmumam nepieciešamos darbiniekus. Šādu iespēju aktīvi izmanto tādi darba devēji kā SIA "Grifs AG", SIA "Baltcom TV", "Bite" AS "Lido", AS "Rīgas piena kombināts", AS "Putnu fabrika Ķekava", AS "Prisma Latvija", AS "Drogas" u.c. 

Tāpat darba devējs par vakanci var paziņot arī pa tālruni, ar e-pasta starpniecību vai personīgi vēršoties NVA filiālē. Piesakot savu vakanci NVA filiālē, pastāv arī izvēles iespējas definēt tās publicēšanas veidu - atklāta, kad darba devējs atļauj pretendentam tieši sazināties ar sevi un piekrīt brīvās darba vietas publiskošanai, daļēji slēgta, kad darba devējs vēlas sazināties ar pretendentu, izmantojot NVA starpniecību, un piekrīt informācijas publiskošanai, vai slēgta, kad darba devējs vēlas saņemt NVA palīdzību pretendentu atlasē, bet nepiekrīt informācijas par brīvo darba vietu publiskošanai. Darba devējam vajadzīgo darbinieku atlasi no bezdarbnieku un darba meklētāju reģistra izmanto tādi darba devēji kā SIA "Maxima Latvia", SIA "Rimi Latvia", AS "Prisma Latvija" u.c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas