Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Darba devējiem neatmaksājas ņemt darbā jauniešus

Saeima lēmusi konceptuāli neatbalstīt opozīcijā esošā Saskaņas centra iniciētos grozījumus, kuri paredz, ka darba devējs, kurš pieņemtu darbā cilvēku vecumā no 13 līdz 25 gadiem, kam tā būtu pirmā darba vieta, nemaksātu valsts sociālās obligātās apdrošināšanas iemaksu (socnodoklis) ar likmi 35,09%. To darba devēja vietā darītu valsts.

Ir pat viedoklis, ka cita reālus augļus nesoša instrumenta nemaz nav, jo īpaši tāpēc, ka Latvijā tiek īstenota pensionēšanās vecuma paaugstināšana (līdz 65 gadiem), taču jaunas darba vietas tādos apmēros, kas spētu "absorbēt" visus absolventus, nebūt nerodas, tāpēc pie tā saucamā socnodokļa vai tā daļas atlaides nāksies vien atgriezties, pirmdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

A/s Rīgas Piena kombināts valdes priekšsēdētājs Raimonds Misa ideju sauc par atzīstamu. "Uzņēmējiem noteikti tas nāktu par labu. Rīgas Piena kombināts vasarā pieņem darbā daudz jauniešu, kas tirgo saldējumu, līdz ar to šo ieceri noteikti vērtēju pozitīvi," uzsver R.Misa.

Zivju pārstrādes uzņēmuma SIA Karavela tirdzniecības direktoram Jānim Endelem viedoklis ir divējāds. "Ja jaunietim šī situācija palīdz kādā pārejas posmā pārkvalificēties vai piepelnīties studiju laikā, tad atbalstu šādu iespēju, taču gadījumā, ja mums jāpāraudzina tāds jaunietis, kurš strādāt negrib, tad šādam atbalstam nav jēgas, jo uzņēmumam jābūt konkurētspējīgam," komentē J.Endele. Kopumā darbaspēka nodokļi Latvijā ir neadekvāti augsti, jebkurš samazinājums ir pozitīvi vērtējams, viņš piebilda.

Vairāki laikraksta aptaujātie uzņēmēji atzīst, ka valstij būtībā nav neviena cita instrumenta kā tikai nodokļi, kā ieinteresēt darba devējus pieņemt darbā jauniešus pirmo reizi. 

Plašāk lasiet pirmdienas laikrakstā Dienas Bizness!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas