Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Darba meklējumos Latvijā vismaz 8516 jaunieši

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) uzskaitē septembra beigās bija reģistrēti 52 595 bezdarbnieki, no kuriem 8516 jeb 16,2% bija jaunieši vecumā no 15 līdz 29 gadiem, liecina NVA publiskotie dati.

No šiem jauniešiem 6,2% darba meklējumos ir ilgstoši, 5% ir personas pēc bērna kopšanas atvaļinājuma, bet 4,9% - jaunieši ar invaliditāti.

Aplūkojot jauniešu - bezdarbnieku pēdējās nodarbošanās, secināms, ka visvairāk jeb 386 jauniešiem pēdējā profesija bijusi pārdevējs konsultants, 289 - mazumtirdzniecības veikala pārdevējs, 240 - palīgstrādnieks, bet 158 - klientu apkalpošanas speciālists.

Vēl 153 jauniešiem pēdējā profesija bijusi pavārs, 134 - viesmīlis, 129 - krupjē, 108 - projektu vadītājs, bet 86 - noliktavas darbinieks.

Šī gada deviņos mēnešos darbā iekārtojušies 12 270 bezdarbnieki vecumā no 15-29 gadiem, no kuriem 3629 jeb 29,6% darbu ieguvuši pēc kāda aktīvā NVA pasākuma pabeigšanas.

Kā vēstīts, kopumā šogad deviņos mēnešos vērojama darba tirgus situācijas uzlabošanās - bezdarbnieka statusu, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, ieguvušas par 1194 personām mazāk. Kopumā šogad septembra beigās NVA bija reģistrēti 52 595 bezdarbnieki. Reģistrētā bezdarba līmenis bija 5,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis septembra beigās bija Rīgas reģionā - 3,9%, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis bija Latgales reģionā - 13,3%, kas arī ir par 0,3 procentpunktiem mazāk nekā pirms mēneša.

Vienlaikus Zemgalē, Vidzemē un Kurzemē reģistrētā bezdarba līmenis septembrī samazinājies par 0,2 procentpunktiem. Šogad septembra beigās Zemgales reģionā reģistrētā bezdarba līmenis bija 5,3%, bet Vidzemes reģionā - 5,4% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, bet Kurzemē - 6,1%.

NVA dati liecina, ka Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis šogad septembra beigās bija 3,7%, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas