Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Darba svētkos Rīgā vairākās akcijās iedzīvotāji paudīs cīņu par tiesībām

Darba svētkos Rīgā otrdien gaidāmas vairākas akcijas, kuru motīvs ir cīņa par savām tiesībām. Tradicionālo mītiņu Grīziņkalnā rīko Latvijas Sociālistiskā partija. Ar pasākumu Kritiskā masa velosezonu atklās un par savām tiesībām atgādinās riteņbraucēji. Savukārt apkārt Ministru kabinetam protestā pret tā īstenoto ekonomisko politiku veidos cilvēku ķēdi, pasludinot valdību par nozieguma vietu, vēsta Latvijas Radio.

Eiropas Parlamenta deputāta Alfrēda Rubika vadītā Latvijas Sociālistiskā partija jau vairākus gadus organizē 1.maija mītiņus, kuros plīvo partijas sarkanie karogi. Arī šogad partija aicina savus domubiedrus uz Grīziņkalnu - uz Starptautiskās strādnieku solidaritātes dienas mītiņu cīņai par savām tiesībām.

Savukārt apkārt Ministru kabinetam iecerēta akcija Nozieguma vieta. Noziegumam pasākuma organizatori pielīdzina, viņuprāt, ačgārno ekonomisko politiku, kuras dēļ Latvija ik gadu zaudējot aptuveni 40 tūkstošus iedzīvotāju. Akcijas rīkotāji ir vairākas kreisi orientētas sabiedriskās organizācijas, kuru sadarbību mēģina koordinēt bijušais Saskaņas centra biedrs Armands Strazds.

Tikmēr pie Dailes teātra uz velosezonas atklāšanas pasākumu Kritiskā masa pulcēsies riteņbraucēji, kuri pārmet, ka joprojām netiek uzskatīti par pilntiesīgiem satiksmes dalībniekiem. "Mēs nebloķējam satiksmi, mēs esam satiksme!" uzsvērts brauciena uzsaukumā. Tajā arī atgādināts, ka akcijai nav un nebūs līderu - pasākuma organizēšanā katrs velosipēdists aicināts piedalīties pats.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas