Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Darbību uzsāks Latvijas dzelzceļš diskusiju klubs Stacijas kā krustpunkti!

VAS Latvijas dzelzceļš tuvāko gadu laikā plāno modernizēt publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūru. Ņemot vērā lielo iedzīvotāju interesi par šo modernizācijas projektu, LDz ir izveidojis diskusiju platformu – diskusiju klubu Stacijas kā krustpunkti ar neatkarīgajiem satiksmes ekspertiem un entuziastiem, lai rastu kopēju redzējumu par sabiedrībai izdevīgāko risinājumu, portālu Diena informē uzņēmuma pārstāvji.

Diskusiju kluba Stacijas kā krustpunkti! ietvaros ir plānots rast vienotu redzējumu par dzelzceļa staciju un pieturas punktu turpmāku attīstību. Diskusijā piedalīsies invalīdu un viņu draugu apvienības Apeirons vadītājs Ivars Balodis, Latvijas Riteņbraucēju apvienības valdes priekšsēdētājs Viesturs Silenieks, pilsētplānošanas eksperts Neils Balgalis, pilsētplānošanas entuziasts Viesturs Krūmiņliepa, VAS Latvijas dzelzceļš un AS Pasažieru vilciens eksperti.

“Uzsākot darbu pie publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras modernizācijas projekta, aicinājām sabiedrību sniegt savu redzējumu un ierosinājumus, kā uzlabot dzelzceļa stacijas un pieturas punktus. Esmu patīkami pārsteigts par sabiedrības lielo iesaisti. Jau pirmajās dienās esam saņēmuši desmitiem e-pastu ar iedzīvotāju ierosinājumiem un novērojumiem. Lai arī liela daļa no iedzīvotāju ierosinājumiem jau ir iekļauti plānotajā modernizācijas projektā, tomēr ir arī dažas oriģinālas idejas, kuru ieviešanu nopietni apsvērsim. Šī sabiedrības lielā interese mudināja organizēt profesionāļu un nozares entuziastu diskusiju, kā ietvaros plānots rast vienotu redzējumu par dzelzceļa staciju un pieturas punktu turpmāku attīstību,” par gaidāmo diskusiju stāsta LDz valdes priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš.

Diskusija noritēs pirms gaidāmā publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras modernizācijas projekta, lai labākās idejas un ierosinājumus varētu realizēt minētā projekta ietvaros, kā arī šī projekta norises laikā

Tāpat savus viedokļus un ierosinājumus par publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras modernizācijas projektu var iesniegt ikviens interesents, rakstot uz īpaši šim nolūkam izveidotu e-pasta adresi [email protected].

Atgādināsim, ka saskaņā ar VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) izstrādāto un Ministru kabineta 2018.gada 5.novembrī apstiprināto Indikatīvo dzelzceļa infrastruktūras attīstības plānu 2018. – 2022. gadam, kā arī 2018.gada 9.novembrī noslēgto Daudzgadu līgumu starp Satiksmes ministriju un VAS Latvijas dzelzceļš valsts pasūtījuma ietvaros LDz plāno modernizēt publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūru un 22 stacijas vai pieturas punktus un tajās ietilpstošās pasažieru platformas jeb peronus.

Tuvāko gadu laikā ir plānots modernizēt publisko infrastruktūru trīs virzienos – no Rīgas līdz Jelgavai (Atgāzene, BA Turība, Tīraine, Baloži, Jaunolaine, Dalbe, Cena, Ozolnieki), no Torņakalna līdz Tukumam II (Priedaine, Jaundubulti, Kūdra, Ķemeri, Milzkalne, Tukums-I, Tukums-II) un no Zemitāniem līdz Skultei (Zemitāni, Brasa, Vecāķi, Kalngale, Carnikava, Pabaži, Saulkrasti).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas