Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 10. septembris
Jausma, Albertīne

Daugavpilī sešus mēnešus testa režīmā darbosies divi viedie luksofori

Daugavpilī 18.novembra-Varšavas ielas un 18.novembra-Valkas ielas krustojumos ir izvietoti viedie luksofori, kas turpmākos sešus mēnešus testa režīmā nodrošinās satiksmes papildu uzraudzību, nformē SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT) pārstāvji.

LMT skaidro, ka viedie luksofori jeb augstas izšķirtspējas kontroles iekārtas izvietotas sadarbībā ar LMT pēc uzņēmuma iniciatīvas un sešus mēnešus darbosies testa režīmā. Tie nodrošina dažādas funkcijas - atpazīst un klasificē objektus, nosaka to trajektoriju un atrašanās vietu, atpazīst un nolasa automašīnu numurus, tāpat tie spēj noteikt luksofora signālu.

Plānots, ka viedos luksoforus Daugavpilī sešu mēnešu laikā pārvietos uz vēl diviem krustojumiem ar intensīvu satiksmi. Pēc testu norises Daugavpils Komunālā pārvalde varēs iegādāties jaunu tehniku vai to nomāt, norāda LMT.

Daugavpils pašvaldības domes pārstāvis Igors Aleksejevs skaidro, ka satiksmes uzraudzības iekārtas izvietotas divos Daugavpils krustojumos ar lielu satiksmes intensitāti un bīstamo manevru skaitu. "Kameras fiksēs pārkāpumus, piemēram, braukšanu pie sarkanās gaismas un citus. Saņemtos datus CSDD apstrādās un nosūtīs pašvaldības policijai, lai novērtētu pārkāpumu smaguma pakāpi," papildina Aleksejevs.

Viņš uzsvēra, ka iekārta testa režīmā darbosies sešus mēnešus un šajā laikā sodi netiks piemēroti, kā arī šo pasākumu galvenais mērķis nav sodīšana, bet gan profilakse un drošības uzlabošana.

LMT atgādina, ka līdzīgi tehniskie risinājumi satiksmes drošības uzlabošanai darbojas Liepājā, Rīgā un Jūrmalā. Liepājā un Jūrmalā tie ir oficiāli iekļauti satiksmes uzraudzības sistēmā. Liepāja bija pirmā pilsēta Latvijā, kurā kopš 2023.gada marta beigām oficiāli darbojas viedais luksofors, kurš pirms tam, līdzīgi kā patlaban Daugavpilī, strādāja testa režīmā. Ņemot vērā pieredzi Liepājā, LMT risinājums ieviests un darbojas arī Austrijas pilsētā Grācā un Lietuvas galvaspilsētā Viļņā.

Jau vēstīts, ka LMT koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 310,269 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga par 0,6% un bija 32,069 miljoni eiro.

LMT kapitālā 49% pieder Zviedrijas "Telia Company" un tās meitaskompānijai "Sonera Holding", pa 23% akciju pieder SIA "Tet" un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, bet 5% - SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Prognozē siltu rudeni un ziemu

Latvijā šoruden un ziemā vidējā gaisa temperatūra gaidāma augstāka par normu, liecina jaunākie Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra dati.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas