Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Dāvis trešdien atgriezīsies Latvijā

Trešdien, 7.janvārī, Latvijā no ASV atgriezīsies deviņus gadus vecais Dāvis, kuram tika konstatēta smaga kombinēta patoloģija saistībā ar nepareizu limfas atteci no vēdera dobuma orgāniem, kuras dēļ zēnam bija nepieciešama operācija Filadelfijas bērnu slimnīcā, aģentūrai LETA pastāstīja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa. 

Respektējot ģimenes un ārstu ieteikumus, precīzu ierašanās laiku Dambiņa neatklāja. 

Atbildot uz jautājumu, kas varēja izraisīt Dāvja saslimšanu, Dambiņa norādīja, ka arī Filadelfijas ārsti to vēl nezina, tomēr "kardioloģiskas vainas nav". Filadelfijas ārsti esot uzsvēruši, ka Dāvis bija un būs viņu pacients, tāpēc nepieciešamības gadījumā Latvijas ārsti turpinās ar viņiem konsultēties. 

Kā ziņots, deviņgadīgais Dāvis, kuram konstatēta smaga kombinēta patoloģija saistībā ar nepareizu limfas atteci no vēdera dobuma orgāniem, par saziedotiem un valsts piešķirtiem līdzekļiem tika nogādāts ārstēšanai ASV. Tur viņam veiksmīgi veikta operācija. 

Dāvja ārstēšana bija iespējama vienīgi ASV, Filadelfijā. Ārstēšanai bija nepieciešami 427 500 ASV dolāri jeb aptuveni 348 000 eiro. Iedzīvotāji dažu dienu laikā saziedoja 317 173,95 eiro, savukārt valsts piešķīra 100 000 eiro.
Dāvis ir pirmais pacients, kuram ir nepieciešama ārstēšana ārpus Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas un kura medicīnisko manipulāciju izmaksas ir tik augstas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas