Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Dažādiem Liepājas metalurga lietas konsultantiem izmaksāts pusmiljons eiro

No valsts budžeta dažādiem konsultantiem maksātnespējīgā Liepājas metalurga lietā pērn izmaksāts gandrīz pusmiljons eiro. Lai gan tā sauktais a/s _Liepājas metalurgs _kreditoru klubs (Finanšu ministriju, a/s SEB banka, a/s Citadele banka un a/s Latvenergo) noslēdza konsultāciju līgumu ar SIA Prudentia Advisers un AS IBS Prudentia, papildus piesaistīti vēl citi konsultanti, kas palielināja valsts budžeta izdevumus, otrdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Konkrēta summa, cik līdzekļu no kopējās piešķirtās 493,3 tūkstošiem eiro atlīdzības ir izmaksāta papildu konsultantiem, netiek atklāta. Tostarp pasaules tērauda tirgus tendences liek šaubīties par reālu iespēju atjaunot ražošanu Baltijas vienīgajā metalurģijas uzņēmumā. 

Ar kreditoru klubu noslēgtā līguma ietvaros Prudentia piesaistījusi metalurģijas nozares ekspertu Metals Consulting International Limited. Pēc Valsts kases informācijas Metals Consulting sniedza savu vērtējumu un rekomendācijas par a/s Liepājas metalurgs saimnieciskās darbības efektivitātes uzlabošanas un atjaunošanas iespējām uzņēmuma darbības restrukturizācijas procesā, kuru īstenošana varēja nodrošināt uzņēmuma ilgtspējīgu darbību.

Laikraksts informē - neoficiāla informācija liecina, ka šī konsultācija sniegta pirms maksātnespējas ierosināšanas, līdz ar to var secināt, ka tieši Metals Consulting atzina par nerealizējamu a/s Liepājas metalurgs tiesiskās aizsardzības plānu un ieteica maksātnespēju kā optimālo risinājumu. Taču Lielbritānijā bāzētā uzņēmuma izpilddirektors Andžejs M. Kotass sarunā ar DB norādīja, ka viņu saista konfidencialitātes līgums, tāpēc viņš nevarot izpaust nekādas konsultāciju līguma detaļas. Eksperts norādīja, ka Latvijas valdība piesaistījusi dažādus konsultantus un darījusi visu iespējamo, lai atrastu labāko risinājumu grūtībās nonākušajai a/s Liepājas metalurgs.

Plašāk lasiet otrdienas, 14.janvāra, laikrakstā Dienas Bizness!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

"Stūra mājas" ekspozīciju apmeklētājiem neslēgs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlaboš...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas