Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Decembrī darbu sāks Latvijas prezidentūras mājas lapa

Šomēnes darbu sāks Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē oficiālā tīmekļa vietne eu2015.lv, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas prezidentūras preses sekretārs Kaspars Rūklis. 

"Ir nozīmīgi uzsvērt, ka mājaslapā esam apvienojuši divus projektus - ES prezidentūras tīmekļa vietni, kā arī Ārlietu ministrijas jauno mājaslapu, kas arī ietvers Latvijas diplomātisko pārstāvniecību ārvalstīs," iepriekš aģentūrai LETA norādīja prezidentūras Komunikācijas un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja Linda Jākobsone, piebilstot, ka mājaslapa būs viens no svarīgākajiem rīkiem komunikācijas nodrošināšanai ar visām ieinteresētajām pusēm un vienlaikus Latvijas digitālā vizītkarte. 

Savukārt Rūklis skaidroja, ka jaunā vietne, visticamāk, darbu sāks decembra vidū. 

"Vietnē būs pieejama visa veida nepieciešamā informācija par Latvijas prezidentūru, tostarp būs pieejamas notikumu tiešraides, oficiālās fotogrāfijas, kuras varēs izmantot bez maksas, kā arī kontaktu saraksts, kas atvieglos darbu delegācijām un medijiem," piebilda Rūklis. 

LETA jau ziņoja, ka tīmekļa vietnes izstrāde Latvijas prezidentūras vajadzībām izmaksās 169 450 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Atklātajā iepirkumu konkursā piedāvājumus iesniedza trīs pretendenti, un uzvarētāju, Datorikas institūts Divi" un Divi grupa, pieteikums tika atzīts par saimnieciski visizdevīgāko. 

Lietuvas prezidentūras mājaslapas izmaksas bija 145 200 eiro, tomēr šajā summā netika iekļauti uzturēšanas izdevumi. Īrijas kopējie izdevumi par prezidentūras mājaslapas izstrādi, iekļaujot tās izvietošanu, bija 324 741 eiro, savukārt Dānija savai mājaslapai tērējusi aptuveni 1 miljonu eiro, apgalvoja Jākobsone. 

Latvijas gadījumā konkrētais iepirkums neiekļauj mājaslapas izvietošanas izmaksas. 

Latvija 2015.gada 1.janvārī rotācijas kārtībā uz sešiem mēnešiem uzņemsies ES Padomes prezidējošās valsts pienākumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas