Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Degradētās teritorijas varēs pārvērst plaukstošās oāzēs

Septiņu gadu laikā, kopumā investējot nedaudz vairāk par 311 milj. eiro, 600 ha degradēto teritoriju iecerēts pārvērst par plaukstošām biznesa zonām, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Valdība starta šāvienu jau ir devusi, jo ir atbalstījusi noteikumus, kas paredz atjaunot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību attīstības programmām, nodrošinot videi draudzīgu un vides ilgtspēju veicinošu teritoriālo izaugsmi un jaunu darbvietu radīšanu.

DB aptaujātie uzņēmēji un pašvaldību vadība apsveic šādu programmu un cer, ka tā būs labs stimuls – gan pašmāju, gan ārvalstu investoru magnēts, kas vienlaikus radīs jaunas darba vietas un arī nodokļus.

"Zinot to, ka daudzās pašvaldībās ir samērā plašas degradētas teritorijas, kas jāsakārto, šis varētu būt viens no veidiem, kā stimulēt būvniecību, vienlaikus attīstot tos objektus, kuri to sen jau gaida, kā arī domāt par nākotnes ekonomikas pieaugumu reģionos, paredzot šajās vietās veidot biznesu," secina LTRK valdes loceklis un SIA Sakret padomes priekšsēdētājs Andris Vanags.

Viņš domā, ka tieši uz uzņēmējdarbību vērsta teritoriju sakārtošana varētu nest gan pašvaldībām, gan privātām kompānijām vislielāko labumu, radot darba vietas, attīstot novadus un palielinot ieņēmumus valsts budžetā.

Visu rakstu Degradētās teritorijas varēs pārvērst plaukstošās oāzēs lasiet 26. novembra laikrakstā Dienas Bizness.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas