Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Demogrāfisko lietu padome meklēs risinājumus bērnudārzu rindu problēmām

Demogrāfisko lietu padome turpinās meklēt risinājumus bērnudārzu rindu problēmām, līdz nākamā gada janvārim sagatavojot konkrētākus aprēķinus tālākajai rīcībai.

Kā pēc sēdes žurnālistiem sacīja labklājības ministre Ilze Vinķele (Vienotība), padome vienojusies nekavējoties strādāt pie bērnudārzu problēmu risinājuma. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības un Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) uzdots kopīgi apzināt situāciju pašvaldībās, lai noskaidrotu, cik daudz bērniem nav iespējas apmeklēt bērnudārzus, un kādi varētu būt iespējamie risinājumi.

Vai tiešām vienīgā izeja ir jaunu bērnudārzu būvniecība vai arī var meklēt izmaksu efektīvākus un ātrāk piemērojamus risinājumus - skolas telpu daļas pārveides vai arī aukļu dienesta attīstību, norādīja ministre.

IZM arī uz nākamo padomes sēdi janvārī uzdots sagatavot informāciju par nepieciešamajām izmaiņām normatīvos, kas dabā nodrošinātu principu ''nauda seko bērnam'' ieviešanu arī pirmskolas iestādēm.

Savukārt veselības ministre Ingrīda Circene (Vienotība) informēja, ka tiks sagatavots redzējums, kā stiprināt veselības mācības priekšmeta apguvi skolās.

Padome arī iepazīstināta ar Veselības ministrijas sagatavoto pasākumu kompleksu, lai uzsāktu valsts apmaksātu neauglības ārstēšanu. Circene uzsvēra, ka sākotnēji ir jāveido reģistrs un padome vienojusies, ka jau esošā budžeta līdzekļu ietvaros varētu rast iespēju atvēlēt dažus desmitus tūkstošus latu reģistra izveidei. Jau pēc tam varētu plānot tālāk nepieciešamās izmaksas diagnostikai un ārstēšanai.

Demogrāfisko lietu padome ir konsultatīva un koordinējoša valsts institūcija, kas izveidota, lai veicinātu vienotu valsts demogrāfisko politiku un tās īstenošanu visos valsts pārvaldes līmeņos. Padome izvērtē un koordinē valsts demogrāfiskās politikas īstenošanu, kā arī informē plašsaziņas līdzekļus par demogrāfiskās politikas jautājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas