Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Dienesta pārbaudē secināts, ka policisti nepameta pret žurnālistu Jākobsonu vērstā nozieguma vietu

Policisti, kuri 29.martā bija ieradušies vietā, kur tika uzbrukts portāla komoromat.lv žurnālistam Leonīdam Jākobsonam, nozieguma vietu nav pametuši, tas secināts Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Iekšējās izmeklēšanas birojā veiktajā dienesta pārbaudē.

Pārbaudē netika gūts apstiprinājums, ka notikuma vietā policisti būtu izdarījuši kādu pārkāpumu dienesta pienākumu pildīšanas laikā, sacīja RRP preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Jau ziņots, ka dienesta pārbaude tika sākta par plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju, ka tūlīt pēc nozieguma izdarīšanas uz kādu laiku nozieguma vieta bija brīvi pieejama ikvienam. Tāpēc pārbaudē skaidroja, vai tā ir patiesība, ka uz brīdi nozieguma vietā neatradās neviens policists. Šo informāciju policijai nodeva aģentūra LETA, kuras žurnālists un fotoreportieris atradās nozieguma vietā īsi pēc notikušā un novēroja, ka kādu brīdi ikviens varēja brīvi piekļūt un izpostīt visus pierādījumus.

Jau ziņots, ka Jākobsons tika savainots 29.martā ap plkst.17 Rīgā, Čaka ielas 47.nama kāpņutelpā. Sākotnēji izskanēja versija, ka viņš ir sašauts, taču vēlāk izrādījās, ka viņš ievainots ar kādu priekšmetu, kas nav šaujamierocis. Uzbrucēji esot bijuši divi.

Par notikušo policijā ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.

Policija izmeklē divas notikušā versijas - pirmā ir saistīta ar viņa profesionālo darbību, bet otrā - ar žurnālista personīgo dzīvi, bet aizturēto lietā pagaidām nav.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas