Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Digitalizēti Vēsturnieku komisijas rakstu krājumi

Šomēnes pabeigts nozīmīgs darbs, kas sākts pērn rudenī – Vēsturnieku komisija sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku digitalizējusi visus 27 Komisijas rakstu krājumus, un tie bez maksas pieejami ikvienam interesantam, ceturtdien, 21.martā, tiekoties ar konkursa Eustory organizatoriem, sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Kopš Vēsturnieku komisijas dibināšanas 1998.gadā zinātniskās konferences un pētījumi bija tās galvenais darbības virziens, savukārt rakstu krājumi – taustāms darbības rezultāts. Līdz šim publikācijas bija pieejamas tikai salīdzinoši ierobežotam pētnieku un interesentu lokam mācību iestādēs, bibliotēkās un muzejos, kā arī daļa rakstu – Valsts prezidenta kancelejas mājas lapā. Līdz ar digitalizācijas pabeigšanu visi līdz šim izdotie 27 rakstu krājumi ir pieejami bez autortiesību ierobežojumiem Latvijas Nacionālas bibliotēkas mājas lapā, portālu Diena.lv informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Ņemot vērā Vēstures skolotāju biedrības rīkotā starptautiskā zinātniski – pētniecisko darbu konkursa tēmu – Mācīšanās, izglītība un skolas Latvijā –, Valsts prezidents izteica cerību, ka šodien tiek pāršķirta jauna lapaspuse vēstures sāpīgo un strīdīgo jautājumu izzināšanā.

Digitalizētie komisijas raksti atrodami http://gramatas.lndb.lv/#collectionitems;id=281 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas