Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Direkcija: sabiedriskā transporta tīklu optimizēs arī virzienos no Rīgas uz Daugavpili, Valmieru un Valku

Sabiedriskā transporta tīkla optimizācija notiks arī virzienos no Rīgas uz Daugavpili, Valku un Valmieru, kā tas nesen veikts virzienā uz Ventspili, aģentūrai BNS pastāstīja Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns.

Viņš klāstīja, ka Daugavpils virzienā varētu samazināt autobusu reisu skaitu, tādējādi vairāk integrējot dzelzceļa pārvadājumus. Lubāns atzina, ka starp Rīgu un Daugavpili ir ļoti laba vilcienu satiksme un esot tikai jāizdomā, kā pasažierus nogādāt līdz dzelzceļa stacijām.

Direkcijas vadītājs teica, ka arī virzienā uz Valmieru un Valku gaidāmas izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā, tostarp plānots veidot savienotos vilcienu reisus ar Igauniju.

Lubāns sacīja, ka pagaidām nav zināmi laika termiņi, vai izmaiņas sabiedriskā transporta kustības organizācijā uz Daugavpili un virzienā uz Valmieru un Valku varētu veikt šogad vai nākamgad.

Viņš arī piebilda, ka pasažieriem izmaiņas nebūs pārāk apgrūtinošas.

Optimizējot sabiedriskā transporta tīklu, kopš oktobra vidus vilcienu satiksme maršrutā Rīga-Ventspils-Rīga daļēji aizstāta ar autobusu pārvadājumiem - nedēļas vidū no Rīgas uz Ventspili ar vilcienu aizbraukt vairs nevar.

Pārplānojot pārvadājumus, Autotransporta direkcija līdz šā gada beigām ietaupīs 85 tūkstošus latu. Šādi taupības pasākumi ir nepieciešami valsts budžeta dotācijas samazinājumu dēļ sabiedriskā transporta pakalpojumu jomā no 74,4 miljoniem līdz 66,9 miljoniem latu. Direkcijā arī uzsvēra - tā kā budžeta dotāciju plānots samazināt arī 2010.gadā, paredzamie pārvadājumu pārplānošanas pasākumi radīs pozitīvu ietekmi uz nākamā gada bilanci.

Autotransporta direkcija ir autopārvadājumu jomas administrēšanas uzņēmums, kas darbojas kopš 1993.gada oktobra. Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā un autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas