Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Dombrovskis: BAS mēģina UR reģistrēt fiktīvas airBaltic akcijas

Nacionālās lidsabiedrības airBaltic mazākuma akcionārs SIA Baltijas Aviācijas sistēmas (BAS) mēģinājis reģistrēt fiktīvas kompānijas akcijas, lai iegūtu kontrolpaketi aviokompānijā, TV3 premjera kandidātu debatēs atzina Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Sīkāk par šo darījumu V.Dombrovskis neko neskaidroja, uzsverot, ka šo jautājumu risinot Satiksmes ministrija sadarbībā ar Finanšu ministriju.

Uzņēmums Air Baltic Corporation vērsies Uzņēmuma reģistrā (UR) ar pieteikumu par izmaiņu reģistrēšanu komercreģistrā - par pamatkapitāla apmaksu 534 725 latu apmērā, liecina TV3 rīcībā nonākusī informācija.

Nekā Personīga ir zināms, ka reģistrā caurskatot reģistrācijas lietā esošos dokumentus, konstatēts, ka pagājušā gada 6.maijā airBaltic pieteica UR izmaiņas par airBaltic statūtu grozījumiem un pagājušā gada 30.aprīļa akcionāru sapulces lēmuma par obligāciju emisijas noteikumu pievienošanu reģistrācijas lietai.

No šī ārkārtas akcionāru sapulces protokola izraksta satura neesot redzams, ka airBaltic dzēsusi obligācijas un apstiprinājusi airBaltic statūtus jaunā redakcijā, nosakot, ka airBaltic pamatkapitāls ir 475 575 latu. Tajā nav norādīta informācija par pamatkapitāla samazināšanu, bet norādīts, ka airBaltic pamatkapitāls ir 534 725 latu.

Izskatot ārkārtas akcionāru sapulces protokolu secināts - minētajā akcionāru sapulcē vienbalsīgi tika pieņemts lēmums dzēst visas 2002.gada 1.oktobrī emitētās konvertējamās obligācijas, kā arī apstiprināt airBaltic statūtus jaunā redakcijā, nosakot, ka pamatkapitāls ir 475 575 latu.

No UR rīcībā esošajiem dokumentiem secināms, ka pagājušā gada 6.maijā airBaltic, iesniedzot izmaiņas UR, nav iesniegusi dokumentus par pamatkapitāla samazināšanu, kaut gan airBaltic 30. aprīļa ārkārtas akcionāru sapulces protokolā rakstīts, ka airBaltic parakstītais un apmaksātais pamatkapitāls ir 475 575 latu. Ņemot vērā pretrunīgās ziņas UR atlicis izmaiņu izdarīšanu komercreģistrā, ļaujot līdz 18.novembrim airBaltic iesniegt papildus dokumentus.

Par notikušo informēts arī KNAB un Ģenerālprokuratūra. 

Savukārt Satiksmes ministrija pagājušo nedēļ slepenā vēstulē lūgusi UR “neizdarīt nekādus ierakstus attiecībā uz airBaltic akcionāriem, kas var pasliktināt Latvija Republikas kā akcionāra ietekmi”. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas