Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Dombrovskis ceturtdien tiksies ar starptautisko aizdevēju tehnisko misiju

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) ceturtdien tiksies ar Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) un Eiropas Komisijas (EK) tehniskās misijas pārstāvjiem. 

Misija ieradusies, lai veiktu sagatavošanās darbus pirms pēdējās pārskata misijas vizītes, kas notiks šogad no 26.oktobra līdz 7.novembrim. Kā ziņots iepriekš, Latvija plāno noslēgt starptautisko aizdevumu programmu šī gada 22. decembrī.


Veicot sagatavošanās darbus, tehniskās misijas pārstāvji tiekas ar valdības un nozaru ministriju pārstāvjiem. Konkrēti lēmumi šīs vizītes ietvaros netiks pieņemti, bet par Latvijai nozīmīgiem jautājumiem tiks lemts pārskata misijas laikā oktobra beigās un novembra sākumā. SVF un EK tehniskā misija darbu Latvijā turpinās līdz 11. oktobrim.

Svarīgākais uzdevums starptautisko aizdevēju pārskata misijas laikā būs vienoties par 2012. gada valsts budžetu un tā ietvaros veicamās fiskālās konsolidācijas apmēriem, tostarp, pārliecinot EK un SVF pārstāvjus par Latvijas ekonomikas izaugsmes ilgtspēju, ēnu ekonomikas apkarošanas efektivitāti un nepieciešamību budžeta veidošanā ņemt vērā tās pozitīvo efektu.

Jau vēstīts, ka šogad aprīlī, izvērtējot 2011. gada budžeta grozījumus un sākotnējos sagatavošanās darbus attiecībā uz 2012. gada budžetu, starptautisko aizdevēju misija pozitīvi novērtēja fiskālās konsolidācijas rezultātā sasniegtos ekonomikas rādītājus un bija pozitīvi nākotnes prognozēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas