Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Dome grasās likvidēt pašvaldības uzņēmumu Rīgas ĢeoMetrs

Rīgas ĢeoMetrs ir pašvaldības uzņēmums, kurš uzrauga mērnieku darbu, bet vienlaikus arī pats veic topogrāfiskos uzmērījumus. Par uzņēmuma monopolstāvokli savulaik aizrādījusi Konkurences padome un citas institūcijas. Tā vietā, lai atteikties no komercdarbības veikšanas, dome nolēmusi Rīgas ĢeoMetru likvidēt pavisam, funkcijas sadalot starp citām iestādēm, vēsta Latvijas Radio.

Rīgas ĢeoMetra vadītājs Gunārs Silabriedis pašvaldības plānu uzskata par nepārdomātu. Uzņēmumā, kurš uztur, koriģē un papildina visu Rīgas ģeodēzisko un kartogrāfisko informāciju, gadu gaitā izveidota vienota datu bāze. Ik mēnesi tajā veic izmaiņas par 200 hektāriem pilsētas teritorijas. Taču nav skaidrs, kā trīs iestādes to uzturēs, pauž Silabriedis.

Turklāt nav saprotams, kā notiks pazemes telekomunikāciju tīklu uzmērīšana. Šo darbu atdošana privātām mērniecības firmām nebūtu pareiza, uzskata Silabriedis. Nevienam no esošajiem speciālistiem darbs Pilsētas attīstības departamentā, būvvaldē un informācijas tehnoloģiju centrā, kas pārņems Rīgas ĢeoMetra funkcijas, pagaidām nav piedāvāts.

Aizsardzības ministrija, kas ir atbildīga par ģeodēziskās politikas plānošanu valstī, ir ieinteresēta, lai sistēma funkcionētu, kā līdz šim un lai tā nenonāktu diletantu rokās. Ministrijas pārstāvis Airis Rikveilis skaidro, ka Rīgas ĢeoMetra pārziņā esošie jautājumi skar ne tikai Rīgas, bet visas valsts intereses.

Rīgas mērs Nils Ušakovs apliecina, ka Rīgas dome lēmumu likvidēt Rīgas ĢeoMetru nepārskatīs, jo uzskata, ka pašvaldībai nav jādarbojas mērniecības brīvajā tirgū. Rīgas ĢeoMetru plānots likvidēt līdz jūnijam. Bet domes opozīcijas deputāti piekrīt uzņēmuma vadībai, ka dome lēmums ir juridisks brāķis un apdraud datu bāzu drošību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas