Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

DP pārstāvis: Krievija iegulda milzīgus līdzekļus, lai "uzturētu 9.maiju dzīvu"

Drošības policija (DP) ir pārliecināta, ka 9.maija nozīme sabiedrībā nepazudīs, jo Krievija iegulda milzīgus līdzekļus, lai "uzturētu šo datumu dzīvu", Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē trešdien norādīja DP pārstāvis Ēriks Cinkus.

Cinkus Pieprasījumu komisijas sēdē, kas šodien pēc vairāku deputātu intereses bija veltīta Krievijas vēstniecības aktivitātēm Latvijas pašvaldībās, norādīja, ka Ukrainas krīzes kontekstā Krievijai ir nepieciešamība pēc sociālas mobilizācijas. Krievijas uzstādījums ir palicis nemainīgs - 9.maija pasākumiem ir jānotiek arī tautiešu pārstāvētajās valstīs, ne tikai galvaspilsētās, bet arī reģionos, ar mērķi parādīt, ka minētās idejas gūst plašu atbalstu.

"Galvenie spēlētāji ir vēstniecības un ģenerālkonsulāti vairākās Latvijas vietās, kā arī tautiešu organizācijas. Uzstādījums, protams, ir iepriekšējais, ka svinībām ir jānotiek 9.maijā, nevis 8.maijā. Līdz tam tiek veikti arī citi sociālās vides pasākumi - Maskavas namā atklātas izstādes, tiek dalītas piemiņas medaļas," situāciju skaidroja Cinkus, piebilstot, ka šobrīd DP rīcībā nav informācijas, ka 9.maijā ir gaidāmas nekārtības. Viņš gan norādīja, ka tas neizslēdz atsevišķu provokāciju riskus.

"Pats galvenais notikums ir 9.maija svinības Uzvaras parkā, bet ir arī citi pasākumi," sacīja Cinkus. Viņš norādīja, ka no 1905.gada pieminekļa līdz Uzvaras parkam ir paredzēts gājiens ar saukli "Nemirstīgo pulks". "Gājiena ideja nāk no Krievijas. Tās pamatdoma ir aicināt iedzīvotājus doties gājienā, nesot savu radinieku fotogrāfijas, uzsverot 9.maija nozīmi vēsturē," sacīja DP pārstāvis.

Cinkus norādīja, ka Otrā pasaules kara aculiecinieku skaits samazinās, taču cilvēku skaits pie Uzvaras pieminekļa pieaug. "Mēs varam apstiprināt, ka tam ir pieaugoša tendence. 9.maijs ir daļa no Krievijas tautiešu politikas, tas ir viens no valsts galvenajiem ārpolitikas virzieniem - konsolidēt ārzemēs dzīvojošos tautiešus, veidojot informatīvo telpu. Mēs varam apgalvot, ka 9.maija nozīme sabiedrībā nepazudīs, jo Krievija iegulda milzīgus līdzekļus, lai to uzturētu dzīvu," rezumēja DP pārstāvis.


Top komentāri

kam vēl nepielec?
k
9 maijs bija jālikvidē, jāaizliedz Latvijas teritorijā! Tas Pārdaugavas laukums bija jānotīra no šī Komunistiskā atgādinājuma! Vai tad tiešām par maz ir visos laikos bijuši un joprojām vēl ir Pierādījumu, Kādu iesūnošanu, atpalicību, galu galā Naida uzturēšanu, kurināšanu, sagatavošanu/itīpaši šajos laikos, raudzē ar šo krievu uzvaras atcerēšanos! Pateicoties visam šim Postam, ka bijām "atbrīvoti"/Okupēti, ar Latviju nav noticis tas, kam bija jānotiek Neatkarības atgūšanas gados! Pateicoties tam visam un Komunistu klātbūtne Latvijā, Nekas nav radīts Latvijas iedzīvotāju Labklājībai! Lūk, skolotājas/audzinātājas, tagad no Latgales brauc uz Rīgu, dzīvo darba kopmītnē, kā armijas kazarmās! Jo citas izzejas gandrīz vai nav, Glābties, Nopelnīt elementārājam naudiņu! Un pateicoties tādam 9 maijam, visam tam Režīmam, Pēdejos 10 gadus Latviju ir Pametuši 25% iedzīvotāju! Un vēl brauc prom un brauks! Lūk, cik tur, 400 cilvēku šogad esot iestājušies Zemessardzē! Protams, tur laikam maksā kautko. Laikam dod paēst! Apģērbu! Un nodarbe visu laiku! Un arī uz šī rēķina Bezdarbnieku ir kļuvis mazāk! Bet viss pārējais arī kļūst, paliek mazāk! Runa iet par iedzīvotājiem, kuri nomirst. Jo mirstība Noteikti pārsniedz dzimstību! Latviešu bērni arī vairs nedzimst! Tikai jauniešiem, kuri uzkarsuši tikuši klāt. Kuri par sevīm nav spējīgi rūpēties, kur nu vēl par meiteni un jaunpiedzimušo! Dzimst biezajiem, kuri nezin, kas ir naudas tŗūkums, bet tie jau ir krievi, vai žīdi!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas