Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Drīzumā notiks izmaiņas Latvenergo valdē

Drīzumā notiks izmaiņas energokompānijas AS Latvenergo valdē, apstiprināja Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Juris Pūce.

Amatu valdē zaudēs Arnis Daugulis, kas atbild par informācijas tehnoloģiju (IT) sektoru, savukārt par valdes locekli kļūs Zane Kotāne, kas atbildēs par finansēm.

Pūce skaidroja, ka, stājoties amatā jaunajam Latvenergo valdes priekšsēdētājam Ārim Žīguram, bijusi vienošanās, ka viņš pusgada laikā piedāvās savu redzējumu par optimālāko valdes modeli. Viņa redzējums ir mainīt atbildības jomas, ņemot vērā to, ka energokompānija darbojas tirgū.

Līdz šim finanses un tirgus bijuši viena valdes locekļa - Ulda Barisa - pārziņā, bet Žīgurs rosinājis atbildības jomas sadalīt. Secināts arī, ka nav nepieciešams atsevišķs valdes loceklis IT jomai. Tādējādi Bariss arī turpmāk atbildēs par uzņēmuma darbošanos tirgū, savukārt finanses tiks uzticētas jaunajai valdes loceklei. Daugulim piedāvāts turpināt darbu Latvenergo.

Pūce teica, ka Kotānes kandidatūru piedāvājis valdes priekšsēdētājs un viņas CV bijis pārliecinošs. Kotāne iepriekš strādājusi dažādās auditorkompānijās.

Žīgurs teica, ka Latvenergo turpinās darboties IT jomā, pildot noslēgtos līgumus, taču kompānijas pamatnodarbošanās ir enerģētika.

Plānots, ka Daugulis valdes locekļa amatā būs līdz 14.augustam.

Žīgurs Latvenergo valdes priekšsēdētāja amatā stājās pagājušā gada novembrī. Valdē bez Barisa un Dauguļa vēl ir Arnis Kurgs un Māris Kuņickis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas