Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Drošības dienesti priekšvēlēšanu laikā un Saeimas vēlēšanu dienā strādās pastiprinātā režīmā

Drošības dienesti priekšvēlēšanu laikā un 11.Saeimas vēlēšanu dienā strādās pastiprinātā režīmā, ceturtdien, tiekoties ar Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītāju Arni Cimdaru, apliecinājuši tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji.

CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa aģentūrai BNS pavēstīja, ka Cimdars ceturtdien tikās ar Drošības policijas (DP) priekšnieku Jāni Reiniku, Valsts policijas (VP) priekšnieka vietnieku Guntaru Marķitānu un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieku korupcijas novēršanas jautājumos Alvi Vilku, lai pārrunātu iespējamos riskus mierīgai vēlēšanu norisei, kā arī pasākumus sabiedriskās kārtības nodrošināšanai un vienotos par dienestu savstarpējo koordināciju 11.Saeimas vēlēšanās.

Tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji apstiprināja, ka priekšvēlēšanu laikā un 11.Saeimas vēlēšanu dienā strādās pastiprinātā režīmā, lai laikus apzinātu un novērstu iespējamos apdraudējumus sabiedriskajai kārtībai un pretlikumīgas darbības, kas saistītas ar kavēšanu realizēt vēlēšanu tiesības, rezultātu viltošanu, vēlētāju informatīvās ietekmēšanas gadījumiem, kā arī mēģinājumiem traucēt mierīgu vēlēšanu norisi.

Vienlaikus arī iedzīvotāji tiek aicināti informēt tiesībsargājošās iestādes par iespējamiem vēlēšanu pārkāpumiem, piemēram, kavēšanu realizēt vēlēšanu tiesības, proti, balsu pirkšanas mēģinājumiem, neatļautu aģitāciju vai vēlēšanu dokumentu viltošanu un aizklātas balsošanas pārkāpšanu. Par novērotajiem pārkāpumiem iedzīvotāji aicināti zvanīt VP pa tālruņiem 110 vai 112 vai sazināties ar tuvāko VP dežūrdaļu. Par slēpto aģitāciju lūgums informēt KNAB. Savukārt par aģitācijas pārkāpumiem vēlēšanu iecirkņos jāinformē vēlēšanu iecirkņa komisijas priekšsēdētājs.

CVK arī atgādināja, ka 11.Saeimas vēlēšanās būs spēkā pilnīgs aģitācijas aizliegums vēlēšanu dienā un dienu pirms vēlēšanām. Līdz ar to šā gada 16. un 17.septembrī ir aizliegta priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana radio, televīzijā, preses izdevumos, internetā, publiskās vietās, kā arī valsts un pašvaldību iestādēs, kapitālsabiedrībās, kurās vairāk nekā 50 procenti kapitāla daļu pieder valstij vai pašvaldībai.

11.Saeimas vēlēšanas notiks šā gada 17.septembrī, kad vēlētājiem būs pieejami 950 vēlēšanu iecirkņi Latvijā un 77 vēlēšanu iecirkņi 39 ārvalstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas