Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Dūklavs beidzot saņēmis pielaidi valsts noslēpumam

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (Zaļo un zemnieku savienība), kurš vēl kādu laiku atpakaļ nevarēja piedalīties valdības sēžu slēgtajās daļās, kurās tiek skatīti arī jautājumi, kas prasa pieeju valsts noslēpumam, tagad saņēmis vajadzīgo pielaidi, secināms no Satversmes aizsardzības biroja (SAB) sniegtajiem komentāriem un portāla Diena.lv novērotā valdības sēdē.

Dūklavs atšķirībā no citām reizēm šīs nedēļas valdības sēdē piedalījās tās slēgtajā daļā, kurā klāt nevarēja būt divi citi ministri – tieslietu ministre Baiba Broka (VL!-TB/LNNK) un jaunais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš (VL!-TB/LNNK).

SAB taujāts, vai Dūklavs saņēmis ministra amatam nepieciešamo pielaidi valsts noslēpumam, portālam Diena.lv norādīja, ka šobrīd SAB veic divu valdības ministru atbilstības likuma "Par valsts noslēpumu'' prasībām pārbaudi. Viena ir padziļinātās pārbaudes lieta, bet otra ir personas pārbaudes lieta sakarā ar valdības ministra maiņu. Ministrus vārdā SAB gan nesauc.

Vēl pirms mēneša SAB veica padziļinātu pārbaudi par diviem valdības ministriem, kā arī plānoja sākt pārbaudes procedūru saistībā ar ministra maiņu.

Lēmums par speciālās atļaujas pieejai valsts noslēpuma objektiem izsniegšanu vai neizsniegšanu SAB ir jāpieņem līdz 6.jūnijam. Sīkākus komentārus birojs nesniedz. Visiem valdības ministriem ir nepieciešamas pirmās kategorijas speciālās atļaujas pieejai valsts noslēpuma objektiem. 

TV3 raidījums Nekā personīga iepriekš vēstīja, ka Broka pielaides trūkuma dēļ nespēj parakstīt SAB ikgadējo ziņojumu par būtiskākajiem apdraudējuma riskiem mūsu valstij, kuru valdībā ierasti skata maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas