Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Dzelzceļa infrastruktūras uzlabojumiem būs pieejami 107,3 miljoni eiro

Lai modernizētu Eiropas transporta pamattīkla projekta TEN-T dzelzceļa tīkla infrastruktūru un uzlabotu vilcienu satiksmes vadību, 2014.-2020.gada plānošanas periodā dzelzceļa infrastruktūras modernizēšanai no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda (KF) būs pieejami 107,3 miljoni eiro.

To paredz Satiksmes ministrijas izstrādātais un valdības apstiprinātais noteikumu projekts atbalsta pasākumā "Dzelzceļa infrastruktūras modernizācija un izbūves īstenošanas noteikumi".

Pasākuma ietvaros atbalstāmās darbības ir Eiropas transporta tīklā esošas dzelzceļa infrastruktūras modernizācija un jaunas izveide, tostarp nozīmīgāko dzelzceļa mezglu pārbūve un atjaunošana, satiksmes pārvaldības sistēmu ieviešana, pasažieru infrastruktūras un signalizācijas sistēmas modernizācija.

Kopējais pasākumam plānotais finansējums ir 126,2 miljoni eiro, no kuriem 107,3 miljoni eiro pieejami no KF līdzfinansējuma, savukārt nacionālo līdzfinansējumu 18,9 miljonu eiro apmērā nodrošinās pasākuma īstenotājs - VAS "Latvijas Dzelzceļš" (LDz).

Pasākumu paredzēts īstenot ierobežotas projektu iesniegumu atlases veidā, un projektu iesniedzējs būs LDz.

Projektu iesniegumu atlasi organizēs Centrālā finanšu un līgumu aģentūra, kas izstrādās projektu iesniegumu atlases nolikumu, veiks projektu vērtēšanu un slēgs vienošanos ar projektu iesniedzēju par projektu īstenošanu.

Pasākuma ietvaros projekti jāīsteno līdz 2023.gada 31.decembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas