Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

ECT liek Latvijai maksāt 4000 eiro kompensāciju par uzturēšanās apstākļiem cietuma slimnīcā

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) piespriedusi Latvijai maksāt 4000 eiro (2811 latu) morālo kompensāciju par slepkavību notiesātam vīrietim, kurš sūdzējās par uzturēšanās apstākļiem cietuma slimnīcā, liecina ECT mājaslapā pieejamais spriedums.

ECT atzinusi, ka Latvija pārkāpusi Eiropas Cilvēktiesību konvencijas 3.pantu, kurš aizliedz spīdzināšanu, cietsirdīgu vai pazemojošu apiešanos vai sodu.

1978.gadā dzimušais Aleksejs Čuprakovs, kurš patlaban izcieš cietumsodu par slepkavību, sūdzējās par apstākļiem cietuma slimnīcā, kurā viņam nācās uzturēties tuberkulozes dēļ. Ieslodzītais uz Centrālcietuma slimnīcu tika nogādāts 2005.gada martā un pavadīja tur vairāk nekā pusgadu. Cietuma slimnīcā bijis nepiemērots apgaismojums, caurvējš, zema temperatūra un nepieņemami sanitārie noteikumi.

Pieteikuma iesniedzējs vēlējās saņemt 15 000 eiro (10 542 latus) lielu morālo kompensāciju. Pārējās vīrieša sūdzības, tostarp par saņemto ārstēšanu un apgalvojums, ka vienu no vēstulēm, ko viņam sūtījusi Strasbūras tiesa, atvēris cietumsargs, tika noraidītas.

Lietā pieejamie materiāli liecina, ka Čuprakovam Latvijā piespriests 14 gadu cietumsods par slepkavību pastiprinošos apstākļos un līķa apgānīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas