Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Eiropas Investīciju bankai iesniegti vairāki lielo investīciju projektu pieteikumi

Uz Eiropas Stratēģisko investīciju fonda finansējumu pretendentē vairāki lielie investīciju projekti no Latvijas. Pašlaik vistuvāk iespējamai līguma slēgšanai ir Ķekavas apvedceļa projekts.

AS Attīstības finanšu institūcija Altum strādā pie vairākām projektu idejām, kurām plānots piesaistīt Eiropas Stratēģisko investīciju fonda līdzekļus, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā.

Sākotnēji iespējamai finansēšanai no Eiropas Stratēģisko investīciju fonda līdzekļiem tika apkopots projektu ideju saraksts ar 56 projektu idejām par 2,11 miljardiem eiro.

Pašlaik Eiropas Investīciju bankai iesniegti vairāki lielo investīciju projekti par kopējo summu 400,3 miljoni eiro. Vairāki no šiem projektiem ir tuvu līguma noslēgšanai. Pašlaik norit darbs, lai projektu pieteikumi atbilstu Eiropas Stratēģisko investīciju fonda noteiktajiem kritērijiem, kā arī tiek sniegta nepieciešamā papildu informāciju.

Kā ziņots, Eiropas Stratēģisko investīciju fonds ir tā dēvētā Junkera plāna daļa. Fonda mērķis ir finansēt infrastruktūras un inovāciju projektus, kā arī mazos un vidējos uzņēmumus.

Eiropas Stratēģisko investīciju fonds neizsniegs grantus, bet gan finanšu instrumentus - aizdevumus, galvojumus, kā arī kapitāla instrumentus. Finansējuma saņēmējam ieguldījums būs jāatmaksā, tāpēc projekti tiks vērtēti, galvenokārt pamatojoties uz to ekonomisko dzīvotspēju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas