Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Eiropas Komisija piešķirs 1,8 miljonus eiro vides projektiem Latvijā

Eiropas Komisija (EK) otrdien apstiprināja 1,8 miljonus eiro diviem vides projektiem Latvijā – Gaujas nacionālajā parkā un Ķemeru nacionālajā parkā, portālu Diena.lv informēja EK pārstāvniecība Latvijā.

Gaujas nacionālā parka teritorijā plānots īstenot meža biotopu ilgtermiņa atjaunošanas un apsaimniekošanas programmu attiecībā uz dažiem prioritāriem sugu un biotopu veidiem, testēt un demonstrēt novatoriskas biotopu inventarizācijas metodes un ieviest paraugpraksei atbilstīgus biotopu atjaunošanas pasākumus.

Ķemeru nacionālā parka trīs dažādās ekosistēmās plānots izveidot hidroloģiskā režīma atjaunošanas programmu un veikt hidroloģiskā stāvokļa uzlabošanas pasākumus.

EK otrdiena apstiprināja finansējumu 183 jauniem projektiem LIFE+ programmas ietvaros, kas ir Eiropas Savienības (ES) vides projektu finansēšanas instruments. Projekti ir no visām ES dalībvalstīm un aptver pasākumus tādās jomās kā dabas aizsardzība, klimata pārmaiņas, "tīrās" tehnoloģijas, vides politika un informācija un komunikācija par vides jautājumiem. Ieguldījumu kopsumma šajos projektos ir aptuveni 530 miljoni eiro, no kuriem ES piešķirs 244 miljonus eiro.

Uzaicinājumā iesniegt priekšlikumus, kas noslēdzās 2010. gada septembrī, EK saņēma 748 priekšlikumus. No šiem priekšlikumiem 183 tika atlasīti līdzfinansējumam, izmantojot programmas trīs elementus — LIFE+ daba un bioloģiskā daudzveidība, LIFE+ vides politika un pārvaldība un LIFE+ informācija un komunikācija. Piecdesmit pieci projekti ietver partnerus no vairāk nekā vienas dalībvalsts.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas