Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Eiropas zaļās organizācijas pie Lietuvas vēstniecībām protestēs pret Visgainas AES

Pirmdien, 5.novembrī visas Eiropas valstis ir aicinātas vienoties kopīgā akcijā pret Visaginas AES būvniecību Lietuvā, portālu Diena.lv informēja Latvijas Zaļās partijas (LZP) pārstāvji.

Aicinājumam jau atsaukušās vairākas zaļās organizācijas Eiropā (Vācijā, Austrijā, Dānijā u.c. tai skaitā Greenpeace organizācija Krievijā) un to pārstāvji piketēs iepretim Lietuvas vēstniecībām, lai paustu noraidošu attieksmi pret jaunās atomelektrostacijas (AES) būvniecību Lietuvā, Visaginā un norādītu, ka tautas lēmums tik valstiski un pat globāli svarīgā jautājumā noteikti ir jāņem vērā.

Arī LZP, atbalstot šo starptautisko iniciatīvu, pirmdien no plkst. 12 līdz 13 pulcēsies pie Lietuvas vēstniecības Rīgā, Rūpniecības ielā 24. Savukārt plkst. 17:30-18:00 paredzēts protesta turpinājums ar saukli „noliec savu kapu sveci!”, kurā ikviens aicināts nolikt sveci atomelektrostaciju avārijas upuru piemiņai, kā arī aizdomāties par to kā AES tikai 8 km no Latvijas robežas, ietekmēs viņu un nākamo paaudžu turpmāko dzīvi.

Lietuvas tauta referendumā pārliecinoši norādīja, ka nevēlas jaunu AES, tomēr Baltijas valstu valdības šobrīd nesniedz konkrētu atbildi par projekta turpinājumu vai pārtraušanu. Tāpēc LZP aicina premjeru Valdi Dombrovski rādīt demokrātijas paraugstundas piemēru un, būt pirmajam, kas atzīst tautas vēlmes par svarīgām, atsakoties no dalības Visaginas AES projektā.

Latvijas Zaļā partija neatbalsta atomenerģijas izmantošanu, jo ir pierādīts, ka pastāv daudz drošāki un ilgtspējīgāki veidi, kā iegūt enerģiju, nekaitējot videi un cilvēkam. Tomēr vēl vairāk LZP neatbalsta investīcijas citas valsts ekonomikā, ja ir tik daudz neatbildētu jautājumu par Visaginas AES un pavisam reālas iespējas attīstīt zaļās enerģijas industriju tepat Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas