Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Ekonomists: Atkāpšanās no fiskālās disciplīnas var maksāt ļoti dārgi

Valdībai nākamgad būs daudz stingrāk jāievēro fiskālā disciplīna, jo mazākā atkāpšanās var maksāt dārgi, uzskata Swedbank ekonomists Dainis Stikuts.

Ekonomists atklāja, ka saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes precizētajiem datiem par 2010.gadu vispārējās valdības budžeta deficīts bija 8,3% no iekšzemes kopprodukta, nevis 7,6%, kā tika aprēķināts aprīlī. Viņš uzsvēra, ka sliktāks rezultāts nekādi neiespaido Starptautiskā Valūtas fonda un Eiropas Komisijas palīdzības programmas izpildi, kas beigsies šogad, tomēr norādīja, ka notifikācijā netika minēts iemesls pārrēķinam. Tas apliecinot to, ka nākamā gada budžets ir jāplāno ar pietiekoši lielu rezervi, lai droši varētu izpildīt Māstrihtas kritēriju.

"Ļoti žēl, ka tas joprojām klibo - šī gada valsts budžeta plānotais deficīts pēc aprīļa izmaiņām jau ir palielinājies turpat par 30 miljonu latu. Ja Eiropā ir gaidāma ekonomiskās izaugsmes palēnināšanās, tas noteikti atstās iespaidu arī uz Latvijas valsts budžeta ienākumiem, bet lielāka, nekā gaidīts, budžeta deficīta gadījumā Latvijai var sadārdzināties ārējā parāda refinansēšana, kas ir gaidāma jau 2013.gadā," norādīja D.Stikuts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas