Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Ekonomists: Katra mantkārīga idiota dēļ nebūtu jāaiziet profesionālam vadītājam

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja Irēna Krūmane, kura pirmdien paziņoja par atkāpšanos no amata, finanšu jomā ir kompetenta un komisijai veltītie pārmetumi bieži vien nav bijuši pamatoti, sacīja vairāki portāla Diena.lv aptaujātie ekonomisti.

Vairākums sliecas domāt, ka I. Krūmanei nevajadzēja atstāt savu amatu.

"Tas ir zināms simbolisks žests. Ja kaut kas ir sagājis dēlī, tad kādam ir jāuzņemas atbildība. Latvijā jau vienmēr gribas labākus cilvēkus, bet kur tad viņus ņemt? Manuprāt, viņa ir kompetenta finanšu jomā, tāpēc ir grūti iedomāties kādu, kurš varētu nākt viņas vietā," uzskata DNB bankas ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš.

Ekonomists Jānis Počs portālam Diena.lv sacīja, ka FKTK varēja būt uzraudzījusi Latvijas Krājbanku dienu un nakti, taču jebkurā gadījumā ir grūti izkontrolēt divu cilvēku kriminālu rīcību.

"Ja katra mantkārīga idiota dēļ ir jāaiziet vadītājam, spējīgam vadītājam, tad tā ir viena no pazīmēm, kas liecina, ka ar mūsu valsti kaut kas nav kārtībā. Tur var stāvēt komisija dienu un nakti, bet ja var vienkārši pārskaitīt 100 miljonus divi cilvēki, kas par to vienīgie zina. Nu ko komisija?" pauda J. Počs.

Arī ekonomiste Margarita Dunska uzskata, ka komisijai veltītie pārmetumi ne vienmēr bijuši pamatoti. "Es domāju, ka tas pamatojums no viņas puses ir ļoti precīzi pateikts, jo gandrīz vai pret viņu personīgi tas tagad ir izvērties. Viņa viena pati, protams, nav visa komisija, bet varbūt arī likumsakarīgi, jo iespējams vajadzēja būt precīzākai," uzskata M. Dunska.

Kā vēstīts, ka FKTK priekšsēdētāja I.Krūmane pirmdien paziņoja par atkāpšanos no amata.

"Esmu pieņēmusi lēmumu atkāpties, jo uzskatu, ka radītā spriedze ap manu atrašanos šajā amatā tikai kavē komisijas pilnvērtīgu darbu, un jebkura politiska diskusija (plānotā Saeimas ārkārtas sēde) bremzē sektora stabilizāciju. Kā arī uzskatu, ka aktīvā komisijas rīcība, konstatējot iespējamo finanšu noziegumu, tika vērsta uz bankas aktīvu saglabāšanu, lai aizsargātu noguldītāju intereses, līdz ar to tā nevar būt par pamatu pārmetumiem par komisijas bezdarbību," paziņojumā norādīja I.Krūmane.

Jau ziņots, ka finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) paudis šaubas, vai šis ir īstais brīdis FKTK vadības maiņai, LETAI ziņoja Finanšu ministrijas pārstāvji.

Savukārt premjers Valdis Dombrovskis uzskata, ka pēc I.Krūmanes lēmuma par atkāpšanos no amata, būtiskākais ir nodrošināt komisijas pieņemto lēmumu virzību saistībā ar Latvijas Krājbanku, lai komisijas vadības aiziešana neradītu problēmas komisijas turpmākajā darbā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas