Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ekspluatācijā pieņemta Ventspils Mūzikas vidusskolas un koncertzāles ēka

Piektdien Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) eksperti pēc Ventspils Mūzikas vidusskolas un koncertzāles ēkas apskates ir parakstījuši aktu par tās pieņemšanu ekspluatācijā, aģentūru LETA informēja Būvniecības valsts kontroles biroja sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Balgalve.

Šonedēļ BVKB eksperti izvērtēja Ventspils Mūzikas vidusskolas un koncertzāles ēkas būvniecības dokumentāciju, ko bija iesniegusi pašvaldība, kā arī klātienē apmeklēja objektu.

Jau ziņots, ka Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunās ēkas būvniecība Ventspils Lielā laukuma dienvidu daļā tika sākta 2017. gada februārī. Jaunās ēkas kopējā platība ir 6883 kvadrātmetri. 76% telpu paredzētas skolas vajadzībām, bet 24% - komerciālo un nekomerciālo koncertzāles Latvija funkciju īstenošanai.

Ēkas projektu izstrādājis vācu arhitekta Deivida Kuka pārstāvētais arhitektu birojs Haascookzemmrich Studio 2050. Būvdarbus veic apvienība Merks - Ostas celtnieks, kas uzvarēja iepirkuma konkursā ar piedāvāto līgumcenu 25 630 451 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Ieskaitot PVN 21% apmērā, ēkas būvniecība kopumā izmaksās aptuveni 31 miljonu eiro.

Jaunās ēkas Lielajā zālē, kur paredzētas 600 skatītāju vietas, atradīsies arī divi unikāli mūzikas instrumenti. Pirmais no tiem ir manuālās akustiskās koncertērģeles, kas tapušas uzņēmumā Johannes Klais Orgelbau GmbH & Co. KG Vācijā, savukārt otrais ir pašlaik pasaulē lielākās vertikālās koncertklavieres, kas izgatavotas latviešu izcelsmes klavierbūves meistara Dāvida Kļaviņa uzņēmumā Klavins Piano Manufaktura Kft Ungārijā. Lai nodrošinātu teicamu skaņas kvalitāti, akustiskās pārbaudes koncertzālē Latvija veikuši speciālisti no Vācijas, kas snieguši izcilu profesionālo atzinumu.

Jau ziņots, ka Iekšējās drošības birojs (IDB) aizdomās par kukuļa pieņemšanu saistībā ar Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunās ēkas atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām aizturēja četras Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigādes amatpersonas, tai skaitā abus brigādes komandiera vietniekus Romānu Andrijausku un Mursalu Kerimovu.

Savukārt par iespējamu kukuļdošanu, lai panāktu labvēlīga lēmuma pieņemšanu no VUGD amatpersonu puses, skatot jautājumu par būvobjekta atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām, aizturēts pilnsabiedrības Merks-Ostas celtnieks pārstāvis un SIA VPM Latvija īpašnieks un darbinieks. VPM Latvija šajā būvobjektā veica projekta ugunsdrošības risinājumu apsekošanu.

Lai novērstu iespējamās aizdomas par neatbilstībām, Ventspils Komunālā pārvalde prasīja veikt atkārtotu VUGD novērtējumu ēkai. Veicot atkārtotu ēkas novērtējumu, VUGD sniedza negatīvu atzinumu par Ventspils mūzikas vidusskolas jauno ēku, tādējādi atceļot iepriekšējās VUGD komisijas pozitīvo lēmumu.

Atkārtotā VUGD pārbaudē konstatētās nepilnības būvnieki operatīvi novērsa.

Jaunās akustiskās koncertzāles Latvija atklāšana plānota 25. jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas