Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Elektroapgāde Latvijā traucēta vairāk nekā 30 000 mājsaimniecību

Pēdējās stundas laikā AS Sadales tīkls operatīvās un remonta un celtniecības brigādes novērsa vairāk nekā 10 000 avārijas atslēgumu, samazinot to skaitu līdz 30 000, portālu Diena.lv informēja AS Latvenergo pārstāve Ivita Bidere.

Otrdienas pēcpusdienā ārkārtas režīmā strādāja visas AS Sadales tīkls operatīvās un remonta un celtniecības brigādes, kā arī piesaistītie papildspēki, jo, sākot ar plkst. 15.00 pastiprinājās vētras spēks un mainījās vēja virziens, kas izraisīja strauju avārijas atslēgumu pieaugumu.

Visātrāk vētras sekas tika novērstas valsts rietumos, kam atbilstoši vētras virzībai sekoja darbi Vidzemē un valsts austrumos. Šobrīd intensīvākie elektroapgādes atjaunošanas darbi norit Latgalē - Daugavpils, Rēzeknes, Balvu un Ludzas apkārtnē.

AS  Sadales tīkls operatīvai darbu veikšanai pārgrupē savus spēkus no mazāk skartajiem reģioniem uz šobrīd svarīgākajām darbu vietām, kā arī mobilizē papildspēku vienības. Ņemot vērā postījumu dinamiku un apmērus, otrdien AS  Sadales tīkls ir izsludinājusi masveida bojājumu situāciju (MBS). Tā stājas spēkā, ja ir liels traucējumu skaits vidējā sprieguma un zemsprieguma elektroietaišu lietotāju elektroapgādē, kurus nav iespējams novērst, izmantojot elektroiekārtu atbildīgās Ekspluatācijas nodaļas personālu, atbilstošajā reģionā izvietoto remontceltniecības struktūru un piesaistīto darbuzņēmēju resursus 24 stundu laikā.

AS Latvenergo aicina Latvijas iedzīvotājus vētras vai stipra vēja laikā būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā. Netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību. Konstatējot cilvēku drošībai bīstamu situāciju elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, ziņot Klientu servisam pa bezmaksas tālruni 80 200 404 vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam - 112.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas