Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 28. jūnijs
Kitija, Viesturs, Viestards

Elektroapgāde Latvijā traucēta vairāk nekā 40 tūkstošiem mājsaimniecību

Otrdienas vakarpusē, vētrai vairākos Latvijas reģionos sasniedzot maksimālo spēku, pieaudzis arī avārijas atslēgumu skaits un elektroapgādes traucējumi ir vairāk nekā 40 tūkstošiem energokompānijas Latvenergo meitasuzņēmuma Sadales tīkls klientu, informēja Latvenergo preses sekretāre Ivita Bidere.

"Kopš pulksten 15, kad strauji pieauga vēja spēks, ir pieaudzis arī avārijas atslēgumu skaits, kopumā vairāk nekā 40 tūkstoši jeb 4% no kopējā Latvenergo klientu skaita. Šodien [otrdien] pēcpusdienā Latviju šķērso spēcīga vētra. Mainoties vēja virzienam, vētra savu spēku saglabās Vidzemes piekrastē, kur vēlā vakarā vēja brāzmu spēks atbilstoši prognozēm sasniegs 25–27 metrus sekundē," sacīja Bidere un piebilda, ka pašlaik atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtajām ziņām Vidzemē vētra ir sasniegusi savu maksimālo spēku.

Lielākie elektroapgādes traucējumi ir Cēsu–Piebalgas un Jūrmalas–Ķekavas līnijās, kā arī Balvu, Aizkraukles, Madonas, Gulbenes apkārtnē.

Sadales tīkla valdes priekšsēdētājs Andis Pinkulis uzsvēra, ka uzņēmuma darbinieki strādā, lai operatīvi novērstu bojājumus. Pēc viņa teiktā, dienas laikā Sadales tīkls nepārtraukti strādāja, lai novērstu vētras 26.decembrī izraisītos bojājumus, kā arī operatīvi reaģēja uz vēja pastiprināšanos otrdien.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka stiprā vēja dēļ otrdienas pusdienas laikā avārijas atslēgumu skaits bija 3–3,5 tūkstoši, bet pirmdien agrā rītā avārijas atslēgumu skaits īsu brīdi pārsniedza 30 tūkstošus.

Latvenergo aicina Latvijas iedzīvotājus vētras vai stipra vēja laikā būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā. Netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas