Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Elektroapgāde pēc vētras atjaunota visiem klientiem

Svētdienas vakarā elektroapgāde atjaunota visiem elektroenerģijas sadales sistēmas operatora_ Sadales tīkls _klientiem, kura tā bija pārtraukta saistībā ar vētras izraisītajiem bojājumiem, pastāstīja Sadales tīkla komunikācijas speciālists Artūrs Zālītis.

Viņš norādīja, ka Sadales tīkla elektromontieru brigādes svētdien veica aktīvu darbu, lai pēc iespējas ātrāk novērstu vētras radītos bojājumus un atjaunotu elektrības piegādi atlikušajiem klientiem Kurzemē un Vidzemē. "Elektroapgāde ir atjaunota visiem klientiem, kur tā tika pārtraukta vētras izraisīto bojājumu dēļ," teica Zālītis un piebilda, ka Sadales tīkls turpina novērot situāciju elektrotīklā.

Pēc Zālīša teiktā, svētdien elektrotīkla atjaunošanā un bojājumu novēršanā operatīvi iesaistījās 242 brigādes ar 630 elektromontieriem, lai novērstu tehniski sarežģītākos un laikietilpīgākos bojājumus. Elektroapgāde galvenokārt bija traucēta valsts rietumu daļā – Liepājā un Kuldīgā, kā arī ziemeļu daļā – Valmierā un Limbažos, viņš piebilda.

Viņš arī pastāstīja, ka sestdienas, 13.decembra, rītā vētras izraisītie bojājumi pārsvarā bija sarauti vadi elektropārvades līnijās, nolauzti koki, kā arī vējā nesti un elektrolīnijās aizķērušies koku zari, kas izraisīja līniju atslēgšanos. "Divu dienu laikā tika nomainīti vairāk kā 100 vēja un lūstošu koku ietekmē bojāti balsti, no elektrolīnijām noņemti vairāk nekā 1000 vēja brāzmu ietekmē uzgāzti koki, kā arī savienoti sarautie elektrolīniju vadi. Sadales tīkls pārstāvji visas dienas garumā pēc nepieciešamības sazinājās ar vietējo pašvaldību pārstāvjiem, lai informētu par elektroapgādes atjaunošanas gaitu," sacīja Zālītis.

Jau vēstījām, ka vētras izraisīto bojājumu dēļ sestdienas, 13.dcembra, rītā bez elektrības bija 38 tūkstoši Sadales tīkla klientu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas