Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Elektroapgāde traucēta aptuveni 1 500 mājsaimniecību

AS Sadales tīkls darbinieki trešdien pēcpusdienā novērš vētras izraisītos atslēgumus Talsu, Tukuma apkārtnēs. Līdz šim elektroapgāde traucēta 1 500 AS Latvenergo klientu, portālu Diena.lv informēja AS Latvenergo pārstāve Ivita Bidere.

Jau ziņots, ka trešdien, vētrai sasniedzot kulmināciju, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās Ventspils ostā īsi pēc pkst.14 pastiprinājās līdz 31 metram sekundē (m/s), liecina meteoroloģiskā informācija.

Sinoptiķu informācija liecina, ka šobrīd vētra plosās arī Zviedrijas, Dānijas un Norvēģijas piekrastē. Vētra trešdien sasniegs Somiju, kur vēl joprojām pēc pagājušās nedēļas postījumiem pilnībā nav atjaunota elektroapgāde 7000 klientu.

Patlaban AS Sadales tīkls operatīvās izbraukuma un remonta un celtniecības brigādes apseko elektrolīnijas un operatīvi veic darbus avārijas atslēgumu novēršanai. Daļēji jau ir novērsti traucējumi Talsu, Tukuma, Kuldīgas apkārtnē, kā arī Aizputes-Priekules elektrolīnijā.

AS Latvenergo aicina Latvijas iedzīvotājus vētras vai stipra vēja laikā būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā. Nedrīkst tuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību. Konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, ziņot Klientu servisam pa bezmaksas tālruni 80 200 404 vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam - 112.

Ja vētras dēļ tiek traucēta elektroapgāde, par atslēgumu un tā novēršanas gaitu Latvenergo klienti tiks informēti ar īsziņas palīdzību. Par bojājumiem SMS tiek sūtīti uz datubāzē reģistrēto lietotāju norādīto kontakttālruni. AS Sadales tīkls dispečeri monitorē situāciju vidējā sprieguma un zemsprieguma elektrolīnijās, operatīvi vadot bojājumu novēršanas darbu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas