Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Elektroenerģijas piegādes atjaunošanu Latgalē apgrūtina neizbraucamie vai slidenie ceļi

Elektroenerģijas piegādes atjaunošanu Latgalē ievērojami apgrūtina ceļu stāvoklis - tie ir vai nu aizputināti, vai slideni, aģentūrai LETA atzina AS "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Šodien "Latvenergo" turpina atjaunot elektroenerģijas piegādi klientiem Krāslavas, Ludzas, Rēzeknes apkārtnē.

Sestdienas, 26.decembra rītā, elektroenerģijas piegāde bija traucēta līdz 18 000 klientu, taču līdz vakaram "Latvenergo" brigādēm izdevās atjaunot elektrības piegādi lielākajai daļai klientu. Sestdienas vakarā bez elektrības joprojām bija līdz 2500 klientu, bet patlaban elektroenerģija piegāde traucēta 1000 līdz 2000 klientu.

"Elektrības atjaunošanu nopietni apgrūtina dramatiskais ceļu stāvoklis, jo remontbrigādes nevar aizbraukt - ceļi ir vai nu aizputināti, vai ir kā slidotava," sacīja Siksnis.

Kā ziņots, situācija elektroenerģijas apgādē Latgalē strauji pasliktinājusies 25.decembra pēcpusdienā, - ap plkst.16 bija traucēta vai pārtraukta elektroenerģijas piegāde aptuveni 10 000 klientu, taču plkst.18 elektroenerģijas apgāde bija traucēta jau aptuveni 25 000 līdz 30 000 klientu.

Elektroenerģijas piegādes traucējumu novēršanā iesaistītas 100 brigādes.

Galvenokārt traucējumi radušies no slapja sniega, kas ieliecis vai iegāzis kokus daudzviet vidēja sprieguma elektriskajās līnijās. Trešdienas pievakarē vietumis gaisa temperatūra pazeminājās un gaisa vadu līnijas trūkušas, neizturot sniega un ledus svaru.

Montieru darbu apgrūtināja slapjais sniegs un mainīgie laika apstākļi, kas traucēja piekļūšanu līniju bojājumu vietām.

"Latvenergo" atgādina, - redzot zemē guļošu līnijas vadu vai uz līnijas uzkritušu koku, nekādā gadījumā tam nedrīkst tuvoties. Par to jāziņo policijai vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam.

"Latvenergo" atvainojas klientiem par neērtībām un izsaka pateicību par izpratni un pacietību. "Latvenergo" dara visu iespējamo, lai nodrošinātu normālu elektroapgādi klientiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas