Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ēlerte: Esmu piedalījusies diskusijās par NEPLP uzdevumiem, kritērijiem, kandidātiem

"Pēc tam, kad 41 kandidāta vārda nonāca atklātībā, tajā mirklī jebkurš var sastādīt savu sapņu komandu. Mana sapņu komanda atšķiras gan no saraksta, kas ir šodien izvirzīts, gan no tā, kas bija nopublicēts kādā no portāliem," tā par portālā Pietiek.com publicēto Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļu kandidātu sarakstu sacīja ministru prezidenta padomniece Sarmīte Ēlerte (Vienotība).

Portālā pietiek.com parādījusies publikācija, kas nosaukta par Mūrnieces – Ēlertes saraksti. Tā atklāj, kā notikusi kandidātu atlase uz otro kārtu. 

S.Ēlerte, komentējot savu saistību ar jaunās padomes izveidi, norādīja, ka Vienotības frakcijas priekšsēdētājs lūdzis viņai piedalīties Vienotības darba grupā, kur tika runāts par kritērijiem un uzdevumiem nākamajai padomei. 

"Tātad, kas būs jāizdara nākamajai padomei, kas ir jāsaprot vispirms, lai varētu spriest, kas ir tie reformspējīgie cilvēki, kas varētu šīs reformas veikt. Es esmu darba grupas locekle ciešā sadarbībā ar Ingmāru Čaklo un Arvilu Ašeradenu, kas arī ir šajā darba grupā, kas ir ļoti nozīmīgs jautājums un tiks prasīta atbildība tieši no koalīcijas partijām par to, kāda padome būs nākamos piecus gadus. Esmu piedalījusies diskusijās par uzdevumiem, kritērijiem, kandidātiem," atzina S.Ēlerte.

Arī Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāja Ināra Mūrniece (VL!-TB/LNNK) atkārtoja, ka viņai neesot bijusi e-pasta sarakstes ar S.Ēlerti, kurā abas politiķes būtu apmainījušās ar kandidātu sarakstiem. Viņa pietiek.com publicēto informāciju dēvē par baumām un izdomājumiem. "Es noraidu šādas baumas, nekāda sarakste ar Samīti Ēlerti un kandidātu iespājamā sarakstu pārsūtīšana nav bijusi," norādīja I.Mūrniece.

Deputāte portālam Diena.lv sacīja, ka pie koalīcijas galda ir notikušas sarunas, taču tā esot pilnīgi normāla prakse, ka koalīcijas partneri un deputāti konsultējas un spriež savā starpā. "Vienam ir viena informāciju, citam cita, mēs apmaināmies ar informāciju, diskutējam un tā ir pilnīgi normāla prakse. Es nekā tāda ažiotāžas vērta nesaskatu," norādīja I.Mūrniece.

Tāpat deputāte sacīja, ka tik caurspīdīgs padomes ievēlēšanas process Latvijā vēl nekad neesot bijis, uzsverot, ka otrdien cilvēktiesību komisijas deputāti, mediju eksperti un 17 konkursa otrajai kārtai izvirzītie pretendenti piedalīsies kopīgā diskusijā. 

"Rīt mēs rīkojam komisijas izbraukuma sēdi, kas notiek Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē, lai deputāti klātienē piedalītos un redzētu, kā notiek padziļināta šo kandidātu iztaujāšana, un varētu sākt izvērtēt šos kandidātus jau padziļināti. Pēc tam, kā ir plānots, komisijas sēdē aicināsim nevalstisko organizāciju pārstāvjus, profesionālo raidorganizāciju pārstāvjus un mediju ekspertus, lai savukārt viņi klātienē stāstītu par saviem iespaidiem," informēja deputāte.

Jau vēstīts, ka Saeimas cilvēktiesību komisija izvirzījusi 17 kandidātus darbam NEPLP. 14 kandidāti ieguvuši vairāk nekā pusi komisijas deputātu balsu, un tie ir Anita Brauna, Ainārs Dimants, Aija Duļevska, Māra Eglīte, Gints Grūbe, Pēteris Krilovs, Andris Mellakauls, Aleksandrs Mirļins, Dainis Mjartāns, Ilmārs Muuls, Rita Našeniece, Ilze Strenga, Rolands Tjarve un Ivars Zviedris.

Otrajai kārtai virzīti vēl trīs kandidāti, kuri ieguvuši četras balsis, un tie ir divi pašreizējie padomes locekļi Dace Buceniece, Sergejs Kārītis, kā arī Andris Ķēniņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas