Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Elvi neprasīs piegādātājiem pāriet uz jaunajām eiropaletēm

Veikalu tīkls Elvi neprasīs piegādātājiem pāriet uz jaunajām eiropaletēm, informēja uzņēmuma pārstāvis Gints Lazdiņš. Komentējot izskanējušo informāciju, ka Latvijas lielveikali izvirzījuši prasības ražotājiem piegādāt produkciju uz īpašām paletēm, Elvi norāda, ka tīkla veikali turpinās strādāt atbilstoši pašreizējiem standartiem.

Elvi veikalu tīkla pārvaldnieka SIA Pārtikas tirdzniecības apvienība komercdirektore Laila Vārtukapteine uzsvēra, ka Elvi saviem piegādātājiem jaunas prasības neizvirzīs un tādējādi netiks ietekmētas produkcijas cenas.

"Protams, ja pats ražotājs nolemj piegādāt produkciju uz jaunā tipa eiropaletēm, kādi precedenti mums jau arī ir, - mums nekas nav iebilstams, bet uz gala cenu produktam tas nekādu iespaidu neatstāj," skaidroja Vārtukapteine. "Esam ar saviem sadarbības partneriem - Elvi franšīzes lietotājiem - šo jautājumu izrunājuši un vienojušies, ka pagaidām palešu problēma Elvi veikalus neskar un tas, protams, nekādi neietekmēs mūsu pircējus, kas mums ir primāri."

SIA "Pārtikas tirdzniecības apvienība" ir zīmola Elvi turētājs un franšīzes devējs, kas nodrošina tīkla sekmīgu darbību, garantē mārketinga atbalstu, vienotu iepirkumu, informācijas tehnoloģiju nodrošinājumu, tirdzniecības atbalstu veikala iekārtošanas laikā un ikdienas darbā.

Kā ziņots, lielveikalu prasība nomainīt vecās paletes pret standartizētām piena produktu ražotājiem var izmaksāt miljonu, šā gada aprīlī rakstīja laikraksts Dienas Bizness. Tas var sadārdzināt pārtikas ražošanas izmaksas un audzēt inflāciju. Ražotāji nav gatavi segt papildu izmaksas un sarunās ar tirgotājiem meklēs kompromisu.

Lielveikali piena produktu ražotājiem uzstādījuši prasību ieviest standartizētas eiropaletes (EUR paletes). Respektīvi, turpmāk ražotāji savu preci tirgotājiem drīkstētu piegādāt tikai uz noteiktām standartizētām paletēm.

Pieņemot lielveikalu prasības, piena nozarei var rasties papildu izmaksas viena miljona latu apmērā. Šādu resursu nozarei nav, tāpēc patlaban tiek diskutēts ar tirgotājiem, lai šo jautājumu atrisinātu, stāsta Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks.

Viņš arī norāda, ka tirgotāju vēlme ir saprotama un loģiska, taču pastāv jautājums, kurš par to maksās. LPCS vadītājs cer uz saprātīgu lēmumu, lai visas izmaksas netiktu uzkrautas tikai uz ražotāju pleciem.

Baltijas valstu efektīvas patērētāju vēlmju novērtēšanas un reaģēšanas iniciatīvas ("ECR Baltic") valdes priekšsēdētājs Edgars Pentjušs skaidro, ka paletēm jābūt standartizētām, lai varētu izskaust tirgū bieži sastopamos viltojumus. Tas skar arī patērētāju drošību.

Pentjušs nenoliedz, ka eiropalešu ieviešana prasīs zināmas investīcijas, taču dotu labumu valsts ekonomikai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas