Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

EM lēmusi vairs neuzticēt Ozolam vadīt LIAA

Ekonomikas ministrija (EM) nolēmusi vairs nepagarināt līgumu ar pašreizējo investīciju un attīstība aģentūras (LIAA) ilggadējo direktoru Andri Ozolu. Viņš lēmumam nepiekrīt un būtu gatavs turpināt strādāt, otrdien informē LNT Ziņas.

EM izvērtē vairāku tās pakļautībā esošo iestāžu amatpersonas un pirmais izvērtējums nupat pabeigts par LIAA ilggadējo vadītāju Andri Ozolu. Lai arī konstatēts, ka viņa 15 gadus vadītā aģentūra Latvijas uzņēmumu konkurētspējas un eksportspējas, ārvalstu investīciju apjoma pieaugum sekmēšanai, uzrādījusi samērā labus rezultātus, tomēr nolemts, ka iestādes attīstības dēļ būtu vērts nepagarināt līgumu ar pašreizējo LIAA vadītāju, LNT atklāja ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV), piebilstot, ka Ozols, iespējams, varētu būt noderīgs citas valsts iestādes darbu.

"Komisija ir vērtējusi vairākus aspektus un viens no būtiskajiem motīviem, manuprāt, saistīts vispār ar katru personu, kura strādā jau ilgstoši vienā darba vietā, tā ir rutīna un uz attīstību ne tik daudz vērsta darbība. Tas ir normāli, ja notiek rotācija. Rotācijai nav mērķis atbrīvoties no cilvēka, tās mērķis ir atsvaidzināt citu iestādi, ar citu skatījumu, tāpat arī dot cilvēkam izaugsmes iespējas, tas ir drīzāk tāds jauna izaicinājums formāts," skaidro Nemiro.

LIAA vadītājs tiek iecelts uz pieciem gadiem un šobrīd rit jau trešais termiņš. Saskaņā ar likumu, aģentūras vadītājs par darba attiecību pārtraukšanu jāinformē sešus mēnešus pirms termiņa. Ozols atzina, ka ministrs viņu informēja personīgi par to, ka tiks nomainīts no 22. novembra. Aģentūras vadītājs nepiekrīt ministra lēmumam, turklāt labprāt turpinātu vadīt LIAA. 

"Man ir zināmi arī iemesli, kāpēc ministrs tā dara, viņš pats man par to pateica. Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro vēlas LIAA vadībā redzēt Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieku Raimondu Aleksejenko. Es arī šo puisi vērtēju kā labu speciālistu, tā kā nodoms ir konkrēts, viņš arī to nav slēpis, es novērtēju taisnu valodu. Ministrs, kas ātri visu uztver, bet šobrīd pārāk maz zina, manuprāt, pieņem pārsteidzīgu lēmumu," skaidroja LIAA vadītājs. Ozola teikto versiju Nemiro neapstiprināja, bet uzsvēra, ka tiks rīkots konkurss un tam varēs pieteikties jebkurš pretendents, arī pats Ozols.

Top komentāri

Margarēta
M
Nuuuu, šī aģentūra pārdala arī ES finansējumu. Tur, kur tiek dalīts finansējums, rotācijai vajadzētu būt obligātai. Un ne jau pēc 15 gadiem, bet pēc 5, jo citādi veidojas korupcijas risks. Sen jau Ozolam bija jābūt aizrotētam. Tāpat kā VKKF Vērpem.
ļuļa
ļ
sen bija laiks šito radījumu atstādināt. atceramies, kaut vai kā šis izpildījās ar aerodium. un jā, piekrītu margarētai. jebkuras iestādes vadītājs, kurš pārdala naudu, nedrīkst aizsēdēties. 5 gadi pat ir par daudz, 4 maksimums.
Serjoznijs
S
Kur atrodas biznesa inkubatori?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas