Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

EM varētu mainīt advokātu biroju OIK atcelšanas seku izvērtēšanai

Ekonomikas ministrija šobrīd izvērtē tikai pirms nedēļas obligātā iepirkuma pārtraukšanas tiesiskuma izvērtēšanai piesaistītā zvērinātu advokātu biroja Ellex Klavins iespējamo interešu konfliktu, ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) neizslēdz, ka var tikt meklēts cits advokātu birojs, otrdien vēstīja LNT Ziņas.

Pirms nedēļas ministrija lūdza valdību piešķirt nepilnus 9 000 eiro, lai nolīgtu zvērinātu advokātu biroju Ellex Klavins, lai tas izvērtētu vairākus ar obligātā iepirkuma komponenti (OIK) saistītus jautājumus, tai skaitā, vai atbalsta piešķiršana elektrības ražotājiem uzskatāma par atbilstošu Eiropas Savienības normatīvo aktu prasībām un vai tiesiski ir iespējama atbalsta pārtraukšana no 2019. gada 31. marta. Tomēr izrādījās, ka šis juridiskais birojs, kas izvēlēts zemākās cenas dēļ no kopumā 10 piedāvājumiem, pirms pāris gadiem bija pārstāvējis OIK saņēmēju Eiropas Komisijā. Tādējādi radušās šaubas par iespējamu interešu konfliktu. 

Ekonomikas ministrs LNT Ziņām pieļāva, ka atklātībā nonākušās informācijas dēļ ministrija varētu lemt par cita biroja piesaisti. "Mēs saprotam, ka OIK jautājums bijis ilgstošs Latvijas vēsturē, līdz ar to ļoti daudzi advokātu biroji bijuši iesaistīti tieši vai netieši. Pagaidām mēs saprotam, ka šis birojs uzvarējis konkursā, kuru mēs izsludinājām. Tomēr mēs skatāmies, vai tur bijusi izšķiroša nozīme, līdz ar to mēs vēl lemsim, vai ar viņu slēgt vai neslēgt līgumu," tā skaidroja Nemiro. Ministrs atzina, ka lēmumu plānots pieņemt tuvāko dienu laikā. Ja tiks lemts piesaistīt citu biroju, tas varētu tikt meklēts starp jau uzrunātajiem vai arī, iespējams, pretendentu loks tiks vēl paplašināts. Ministrs  gan uzsvēra, ka šī situācija nekavēs OIK atcelšanas procesu.

Top komentāri

reptilis
r
...kādi advokāti???...kur prokurori...izmeklētāji...tiesas?
Jens Z
J
Vispār nav jāpiesaista nekādi advokātu biroji, jo vienīgie svarīgie jautājumi šajā gadījumā nemaz netiek uzdoti: 1) kā nodrošināt atlīdzību patērētājiem par pārmaksāto vismaz pagājušo 10 gadu garumā, un 2) kā pierādīt iesaistīto amatpersonu rupju nolaidību vai kriminālu ļaunprātību un tās tiesāt. Tas, ka ES valsts atbalsta tiesību uzdevums nav risināt Latvijas ekonomikas konkurētspējas vai sociālā taisnīguma problēmas taču skaidrs ābečniekam.
bet
b
kam tad domāti ministrijas juristi ja papildus vajag vēl kādus piesaistīt? tad esošie juristi kā lieki jāatbrīvo no darba...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas