Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

EP vēlēšanu kandidātu sarakstus iesniegušas Atmoda un Latvijas Krievu savienība

Kandidātu sarakstus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām otrdien Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniedza partiju apvienība Atmoda un Latvijas Krievu savienība (LKS).

No Atmodas uz EP kandidē partijas No sirds Latvijai valdes priekšsēdētāja Inguna Sudraba, Kristīgi demokrātiskās savienības (KDS) valdes priekšsēdētājs Mareks Raups, SIA Labi dati iepirkumu speciālists Gints Gābers, biedrības Latvijas sociālās tirgus ekonomikas institūts direktors Armands Agrums un NSL valdes locekle Frančeska Ģēvele.

Tāpat no partiju apvienības startē Rīgas Katoļu ģimnāzijas direktora vietniece Ieva Margarita Ozola, AS Air Baltic Corporation darbinieks Ronalds Pambakers, KDS valdes loceklis Aivars Grigulis, Rīgas Imantas vidusskola direktora vietniece Inguna Kalniņa un Inčukalna novada domes darbinieks Jānis Liepiņš.

Uz EP no Atmodas kandidē arī SIA El Nido menedžere Sandra Šteinberga, SIA Scanmed produktu speciālists Jānis Jurģelis, juridisko zinātņu bakalaurs, bezdarbnieks Aivis Vasiļevskis, Rīgas Stradiņa universitātes lektore Anita Kokarēviča, biedrības Latvijas Kredītņēmēju asociācija valdes priekšsēdētājs Jānis Āboliņš un biedrības Tautas kustība No sirds Latvijai valdes loceklis Aldis Vidužs.

Savukārt no LKS uz EP kandidē partijas līdere Tatjana Ždanoka, Eiropas Parlamenta deputāti Andrejs Mamikins un Miroslavs Mitrofanovs, kā arī bijušie Saeimas deputāti - Rīgas vispārizglītojošās privātās vidusskolas Evrika darbinieks Jakovs Pliners un biedrības CLSF Latvijas Cilvēktiesību komiteja līdzpriekšsēdētājs Vladimirs Buzajevs.

Tāpat no Latvijas Krievu savienības startē Spānijas pilsonību pieņēmušais šahists Aleksejs Širovs-Bagtikovs, Aizkraukles novada domes deputāte Ludmila Ušakova, pašnodarbinātā juridiskā biroja īpašniece Elita Kosaka, Daugavpils 15.vidusskolas darbinieks Aleksejs Vasiļjevs un SIA BTC Apsaimniekotājs darbiniece Inna Djeri.

LKS pretendenti uz EP deputāta amatu ir arī partijas valdes locekļi Viktors Guščins, Irina Bobkova, Aleksandrs Ļivčaks un Aleksandrs Filejs, kā arī SIA Pagors valdes loceklis Andrejs Pagors un Rīgas Tehniskās universitātes darbinieks Aleksandrs Gamaļejevs.

Pašlaik EP vēlēšanām pieteikti desmit kandidātu saraksti, no kuriem uz vietām EP pretendē 151 kandidāts.

Kandidātu listes var pieteikt līdz 21.martam.

EP vēlēšanas notiks maija izskaņā.

Top komentāri

Tā nav nekāda “Atmoda”
T
Bet smacējoša tumsonība. Vilks tēlo aitu bet ńirdzīgos zobus nespēj noslēpt.
O, Sūdrabas atmoda!
O
Kad bija kontroliere, un kad tikās ar Maskavas aģentiem, tad bija AIZMIGUSI, un nu vienreiz, kad tauta iedeva VILKA pasi, tad ATMODĀS!
Gaidi vien, kad kāds atmodīsies,
G
īpaši pēc tam, kad Sudraba tīši, visiem latviešiem acis piespļaujot un dvēseles pievemjot, aizstāvēja OLIGARHU varu un ietekmi. Cūka, kas ar muti debesīs, bet ar darbiem - ellē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas