Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

ES attīstības gadu Rīgā atklās EK priekšsēdētājs Junkers

Eiropas Savienības (ES) tematisko gadu, kas veltīts attīstības sadarbībai, 9.janvārī Rīgā atklās Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājs Žans Klods Junkers, informē Ārlietu ministrija.

Eiropas gada attīstībai mērķis ir informēt sabiedrību par ES un nacionālo attīstības sadarbību politiku, tās rezultātiem, kā arī skaidrot tās nozīmi un ieguvumus visām iesaistītajām pusēm. ES tematiskā gada atklāšana notiek Latvijā kā ES Padomes prezidējošajā valstī, un to organizē Ārlietu ministrija sadarbībā ar EK.

Ārlietu ministrija skaidroja, ka Eiropas gads attīstībai ir lieliska iespēja veicināt diskusijas par ES un Latvijai prioritāriem jautājumiem jauno mērķu izstrādes procesā, it īpaši ņemot vērā to, ka nākamā gada laikā ANO dalībvalstīm jāvienojas par nākamo globālās attīstības ietvaru pēc 2015.gada.

Atklāšanas pasākumā īpaša uzmanība būs pievērsta labas pārvaldības un efektīvu, kā arī atbildīgu institūciju lomai valstu attīstībā. Paredzēts, ka pasākumu oficiāli atklās Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) un EK prezidents Junkers.

Savu dalību pasākumā jau apstiprinājušas augsta līmeņa amatpersonas no EK - komisārs starptautiskajai sadarbībai un attīstībai Nevens Mimica, kā arī vides, jūrlietu un zivsaimniecības komisārs Karmenu Vella. Savukārt no starptautiskajām organizācijām savu dalību apstiprinājis Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (ESAO) Attīstības palīdzības komitejas priekšsēdētājs Ēriks Solheims, ANO Attīstības programmas Reģionālā biroja Eiropai un Neatkarīgo valstu savienībai direktore Cihana Sultanoglu, Āfrikas un Karību valstu sekretariāta ģenerālsekretārs Alhadži Mumuni, kā arī Reģionu komitejas prezidents Mišels Lebruns.

Plānots, ka pasākuma dalībnieki diskutēs par tematiskā gada un visu pušu savstarpējās sadarbības nozīmi, ilgtspējīgi attīstot pasauli, kā arī analizēs likuma varas un labas pārvaldības svarīgo lomu jauno attīstības mērķu īstenošanā. Tāpat arī tiks prezentētas ES dalībvalstu un nevalstisko organizāciju (NVO) plānotās Eiropas gada attīstībai aktivitātes.

Pasākumu ar vieslekciju noslēgs viens no mūsdienu ievērojamākajiem attīstības politikas pētniekiem, Brūkingsas institūta Pasaules ekonomikas un attīstības programmas direktora vietnieks Homi Kharass.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas